Jump to content

проблем в мрежа с линк 2 бр.- 912uag-5hpnd-out


yordanstefanov
 Share

Recommended Posts

Здравейте, имам странен проблем в едно село с около 70-80 клиента където линка му е с 2 бр. 912uag-5hpnd-out с 60 сантиметрови антени с двуполярни облъчватели... когато има включени повечко компютри милисекундите вътре в селото се качват много, до около 1000 в същото време до бордовете милисекундите са си нормални стигат до около 20-30....

тествах всичко в селото (разскачания, спирания, профилактика) и нищо.... вече почвам да си мисля, че проблема е от микротиците... дали има някои мнение по въпроса... ??? 

post-2924-0-99592600-1393358529_thumb.pn

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 34
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • ефект

  3

 • Велин

  4

 • master

  5

 • yordanstefanov

  13

А в това време как е от борд към борд ? Това от самото начало ли е или в последствие ?

Analog Audio™

Link to comment
Share on other sites

ами аз ги смених преди 1 седмица и не бях забелязал в началото нещо такова ... преди това линка беше със сикстанта G5-hpnd и при него от 1 година нямаше никакви проблеми... смених сикстанта с надеждата, че му е далечко 9 км на него, но с новите нещата май са по-зле... иначе когато към клиентите милисекундите са високи към бордовете са си горе доло нормални..

Edited by yordanstefanov
Link to comment
Share on other sites

какво е натоварването на цпу. какъв трафик минава, имал съм подобен проблем с клиент  който беше с nsM2 което одриска целия линк в цяло село. мисля, че един клиент ти прави грижите. А сещам се и за един DVR Dali който беше пуснат да стриймва през udp.Другото което се сещам е с тези двойни облъчватели размени ап и клиент пусни nstream  ако не е  и честотата базикни  и мощността.

Edited by ефект

няма начин да няма начин

Link to comment
Share on other sites

натоварването на cpu е около 10-20 % трафик до сега повече от 10-20 мегабита не съм видял да минават ..... иначе са разскачани трасета търсен е проблем от клиент... но ... без резултат... забравих да спомена, че според данните от прикачената в първия пост снимка минават през антените не повече от 70 мегабита...

Link to comment
Share on other sites

нали казвам, че са изключвани едно по едно всички трасета и клиенти ....резултат - нулев

Link to comment
Share on other sites

Mikr.bmp 

 Бордоветени горе доло са сходни.Забележи на 7км какъм ми е сигнала.Същия линк бе качен на 11км и сигнала бе горе доло същия.това е за сигнала.А проблема който те мъчи и аз го имах ,оказасе един суич.Незнам да ли знаеш,но ако сложиш този борд с инжектор който е до 100мб/пс прецакваш порта.Претполагам че си сложил ГБ суич.

Друго което мога да ти кажа растоянието до борда от към захранване.Има логика при натоварване да не ти стига захранването до суича слет него.Погледниги тези неща.Предполагам че е нещо дребно-кабел,недокрипната букса (RJ45).

Но мен по скоро ме озадачи сигнала ти

Edited by net-sar
Link to comment
Share on other sites

инжектора си е оригиналния в комплекта които си е гигабитов, но иначе е пуснат на 100 мегабитов суич

сега като се замислих инжектора на далчната антена е на 30 и няколко метра от самата антена и е с неомонтанско захранване на 1.5 вата... незнам дали това може да е от значение,.... но пък и сикстанта предната седмица преди да го сменя беше на същото място със същия инжектор, но тогава нямаше проблем... иначе на теб не ти ли е много силен сигнала... така не е ли проблем ???

Edited by yordanstefanov
Link to comment
Share on other sites

объркал се е човека с амперите. Подразбира се какво е.

 

п.п. или запетайката :)

Edited by Tsunami
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.