Jump to content

проблем в мрежа с линк 2 бр.- 912uag-5hpnd-out


yordanstefanov

Recommended Posts

Здравейте, имам странен проблем в едно село с около 70-80 клиента където линка му е с 2 бр. 912uag-5hpnd-out с 60 сантиметрови антени с двуполярни облъчватели... когато има включени повечко компютри милисекундите вътре в селото се качват много, до около 1000 в същото време до бордовете милисекундите са си нормални стигат до около 20-30....

тествах всичко в селото (разскачания, спирания, профилактика) и нищо.... вече почвам да си мисля, че проблема е от микротиците... дали има някои мнение по въпроса... ??? 

post-2924-0-99592600-1393358529_thumb.pn

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 34
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

  • yordanstefanov

    13

  • master

    5

  • Велин

    4

  • ефект

    3

ами аз ги смених преди 1 седмица и не бях забелязал в началото нещо такова ... преди това линка беше със сикстанта G5-hpnd и при него от 1 година нямаше никакви проблеми... смених сикстанта с надеждата, че му е далечко 9 км на него, но с новите нещата май са по-зле... иначе когато към клиентите милисекундите са високи към бордовете са си горе доло нормални..

Редактирано от yordanstefanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

какво е натоварването на цпу. какъв трафик минава, имал съм подобен проблем с клиент  който беше с nsM2 което одриска целия линк в цяло село. мисля, че един клиент ти прави грижите. А сещам се и за един DVR Dali който беше пуснат да стриймва през udp.Другото което се сещам е с тези двойни облъчватели размени ап и клиент пусни nstream  ако не е  и честотата базикни  и мощността.

Редактирано от ефект

няма начин да няма начин

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

натоварването на cpu е около 10-20 % трафик до сега повече от 10-20 мегабита не съм видял да минават ..... иначе са разскачани трасета търсен е проблем от клиент... но ... без резултат... забравих да спомена, че според данните от прикачената в първия пост снимка минават през антените не повече от 70 мегабита...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mikr.bmp 

 Бордоветени горе доло са сходни.Забележи на 7км какъм ми е сигнала.Същия линк бе качен на 11км и сигнала бе горе доло същия.това е за сигнала.А проблема който те мъчи и аз го имах ,оказасе един суич.Незнам да ли знаеш,но ако сложиш този борд с инжектор който е до 100мб/пс прецакваш порта.Претполагам че си сложил ГБ суич.

Друго което мога да ти кажа растоянието до борда от към захранване.Има логика при натоварване да не ти стига захранването до суича слет него.Погледниги тези неща.Предполагам че е нещо дребно-кабел,недокрипната букса (RJ45).

Но мен по скоро ме озадачи сигнала ти

Редактирано от net-sar
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

инжектора си е оригиналния в комплекта които си е гигабитов, но иначе е пуснат на 100 мегабитов суич

сега като се замислих инжектора на далчната антена е на 30 и няколко метра от самата антена и е с неомонтанско захранване на 1.5 вата... незнам дали това може да е от значение,.... но пък и сикстанта предната седмица преди да го сменя беше на същото място със същия инжектор, но тогава нямаше проблем... иначе на теб не ти ли е много силен сигнала... така не е ли проблем ???

Редактирано от yordanstefanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

объркал се е човека с амперите. Подразбира се какво е.

 

п.п. или запетайката :)

Редактирано от Tsunami
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.