Jump to content

Clever switch-a

insertoff

Recommended Posts

Това нещо не мога да разбера какъв му е проблема.

На едно и също место нормален, SS8 си работи без грешка.

Слагам CS8 и почва на 3 пакета да губи по 1.

Разбрах че сетингите му са на случаен принцип и го сетнах на default въпреки това прави към 20-30% загуби.

Споделете има ли някаква магия в тоя суич и къде е тя

Прекарай порта на суича на 10 мегабита и виж тогава. Ако загубите спрат, значи суича не може да "метне" до другия. Или разстоянието е голямо, кабела не е читав...

момците опънали 120 м кабел и не погледнали дължината :)

Не е бил суича, а кабелажа..Днес го оправихме и всичко хукна.

момците опънали 120 м кабел и не погледнали дължината :)

Не е бил суича, а кабелажа..Днес го оправихме и всичко хукна.

Браво, 120 метра не можа да го "запалиш" с помеднено желязо ли работиш при всички случаи не мед 0,51 мм (пускал съм и UTP и FTP).Въпрос на кабел и суичове man !!!!!

"Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен." Алберт Айнщайн

"...една мрежа е толкова добра колкото нейните създатели..." безспорен факт !

• Administrator

с хубаво кабелче 160 метра без проблем

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Бе и аз съм палил на 160 м, но случая не е такъв.

Защото в единия край на тоя кабел иде оптиката и ми се щеше да изцедя всичките мбити  през тоя утп сегмент, а не със загуби или на 10 мбита.

• Administrator

товава слагаи по интелигентен суич ;)

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 5 weeks later...
  • Administrator

тая фирма .. и  тоз сайт е учудващо неинформативен .. дори и да искаш да си купиш нещо не може да намериш инфо като един прост даташийт на продукта, а така дори и да продават нещо хубаво хората няма как да знаят.

п.с. сайта не работи добре с мозила броузер! слаб 2 за дизайнера.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

тая фирма .. и  тоз сайт е учудващо неинформативен .. дори и да искаш да си купиш нещо не може да намериш инфо като един прост даташийт на продукта, а така дори и да продават нещо хубаво хората няма как да знаят.

п.с. сайта не работи добре с мозила броузер! слаб 2 за дизайнера.

Здравейте сайта си е супер още повече ,че ако си забелязал е нов и се доизгражда .Направи нещо по хубаво и тогава имаш думата .на теб ти давам 6+ ама познай по какво . Не работела мозила да не би да е задължително или си е скапана като софт,има си IE 6,7,8 beta 2.Така ,че споко 'майна' !

"Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен." Алберт Айнщайн

"...една мрежа е толкова добра колкото нейните създатели..." безспорен факт !

• Administrator

Здравейте сайта си е супер още повече ,че ако си забелязал е нов и се доизгражда .Направи нещо по хубаво и тогава имаш думата .на теб ти давам 6+ ама познай по какво . Не работела мозила да не би да е задължително или си е скапана като софт,има си IE 6,7,8 beta 2.Така ,че споко 'майна' !

Струвами се, че приемаш малко лично нещата, не се засягай май трябваше да обесня защо се написах това , просто ползвам мозила .. както и много милиони хора, всеки дизайнер знае, че трябва да се съобразява с това иначе е в ущърб на фирмата чийто е сайта(и не само ) . Влезнах в сайта да търся инфо..

1. с мозила не им работят повечето менюта (просто не се отварят никакви продукти)

2. търсих информация и то не за първи път за диги-ип продукта ама не намерих , е при всичкия ми интерес .. толкова от мен .

3. това дето пише "свържете се с нас за оферта" почти на всеки продукт също не ми допада ..

а за дизайна като визия може да се каже браво.

Това си е просто мое лично мнение , нека да каже някой нещо друго свързано със сайта но няма смисъл да спорим заради лични възгледи :) опитвам се да правя все пак градивна критика, + това тя може да бъде само в ползва на собствениците.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Наистина сайта е все още в период на изграждане, но въпреки това аз си пазарувам от там поради факта, че clever-a и smart-a са едни и същи с неомонтана но с по ниски цени.

А доколкото за DigiIP все още е в процес на разработка заради това няма инфо, но това ще бъде подобрена версия на пико-то.

• 2 weeks later...