Jump to content

Разстояние м/у суичове...


shaman

Recommended Posts

Колеги, кой какво най-голямо разстояние между 2 работещи суича е успял да стигне ?

Че един колега ми разказва приказки за 200-250 метра...  :-? :-? :-?

Link to comment
Share on other sites

283 метра с реалтек чип.Вързаха се на 10 мегабита но реални  бяха около 6.Без загуба на пакети на 3мс.Има значение много от кабела и слуича.Но това са изгъзици когато нямахме нито бърз нет нито пари за тогавашните цени.Сега слагам макс на 90метра.

Link to comment
Share on other sites

Един път казах на един колега, който много държеше да прави поне на 150м трасета :

"Пич, ако на 150м нямаш клиент(мислиш да нямаш), то явно ти е грешна стратегията. По-добре се насочи към друг сектор"

Ако въобще слагаме суичове за покриване на разстояние, то го правим на 70м, за да покрием повече "площ", а иначе и аз съм си играл по 8 жила да пускам големи разстояния...4х2

Link to comment
Share on other sites

На всеки ще му се наложи да пусне временно такова трасенце. Въпроса е с какви суичове и какъв кабел Cat? MHz? на кабела.. Ако не със суичове, то с какви устройства?

Бях видял че SS7 е моднвал powerline адаптер да върви на всяква (медна) тел.

Но ако има евтин и лесен начин за 100Mbit full duplex на ~200 метра е добре да го знаем.

Link to comment
Share on other sites

Хъбовете се представят по-добре на дълги разстояние но е желателно да се ползват само като  повторители..Кабел мин Cat5e и то не от най евтиния щото там е съвсем далеч от истината.С power line Адаптерите по същия кабел днеска го пуснахме на 500метра но все още немога да измеря трафика който минава но е над 6мегабита!

Link to comment
Share on other sites

Блях искам 100тина :| и не ми се плаща за неясно-скъпи щуротии. Тия powerline адаптори ако се накачюлат по един на жичка общо осем и един на масата 9 и ако се bond-нат колко ще струва...  ::)

Link to comment
Share on other sites

Абсурт... . . макс 4 на лан.Ако са на една "маса" ще си пречат...На всеки power line 1 чифт.

Link to comment
Share on other sites

Така и предполагах.

Преди седмица гледах малко VDSL Ethernet extender-и но на 200 метра им пада скоростта и бяха много скъпи, според мен трябва да поевтинеят доста, щото не виждам кой ги купува.

Всъщност най-евтиния начин е да си сложиш един switch в средата с PoE стига да не е висящо трасе, но и на висящи съм виждал да се мандахерца една кутийка във въздуха.

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

Слагаи на 90 метра и не се занимаваи със глупости...  ;) ;) ;)

непести пари пести дертове...  :

ние ги слагаме на колкото се случи, три междустълбия  ;) и си идва горе долу 100м :) , по - дълги разстояния повече проблеми , особенно ако леко му влезе водичка или от самото стареене си промени параметрите. Иначе имаме едно парче между два блока подземно което заработи на 130 метра без проблем.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Link to comment
Share on other sites

С хубав кабел ( с добре усукани чифтове) съм правил 160м - 96mbit/s . Иначе повече от 130 метра избягвам, а ако ти се наложи винаги може да сложиш един по средата  ;D

Link to comment
Share on other sites

навремето преди години когато бях млад и зелен, глупав и най вече с празни джобове /не че сега пак не са празни/ доста се изръсих за хубав за времето си кабел SFTP cat5E 4x2x0,5 но според мен си беше малко над 0,5 видимо с просто око, защото и много трудно жилата влизаха в RJ45 буксите, а и не съм си играл дори да го мерна, та .... да се върна на темата, ей с тоя кабел имах две дължини по 150 метра, т.е. барабана 305 м. бях разделил на две равни части така да се каже - но си оставих аванси кръгчета на всеки 80 м. както си е по науката за всеки случай, сложих HUB Allied Telesyn 5 port, учудващо за мен трасето тръгна от раз, държеше се перфектно и така доста години, но когато трафика нарастна с нужните си 100 mbit/s бързо се преориентирах на около 80 м. - прав е по-горе колегата дето пише не пести пари а ядове

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.