jaredharet Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 Какви гръмозащити ползвате? И какво ви е мнението на този продукт на neomontana ETHP2-200 http://lan.neomontana-bg.com/lanprotector.php Доста се чудя за нещо тъкова, най вече защото е удобно и предвидено за пускане на ток по кабела, но ме притеснява това, ако удари голям гръм няма ли да се стопят портовете и пътечките и да окъси захранването пускано по проводниците. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vtbg59 Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 "Защитени са проводниците 1,2,3 и 6, защото само те се използват за предаване на данни при 10/100Mb Ethernet мрежи. Свободните проводници от линията (4,5,7, са свързани към заземлението в устройствата с екранирано гнездо RJ-45. В серията 1-400, 1-410, която е предназначена за мрежи тип Gigabit, са защитени всичките осем проводника!" Други тъпи въпроси има ли ?! "Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен." Алберт Айнщайн "...една мрежа е толкова добра колкото нейните създатели..." безспорен факт ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Велин Posted January 6, 2009 Administrator Report Share Posted January 6, 2009 Какви гръмозащити ползвате? И какво ви е мнението на този продукт на neomontana ETHP2-200 http://lan.neomontana-bg.com/lanprotector.php Доста се чудя за нещо тъкова, най вече защото е удобно и предвидено за пускане на ток по кабела, но ме притеснява това, ако удари голям гръм няма ли да се стопят портовете и пътечките и да окъси захранването пускано по проводниците. ползвам предимно ЕТХП1-300 серията , те са по надеждни за мен. Както казваш ако се стигне до стапяне на проводниците това ще ти е най- малкия проблем, общо взето има 3 положения , 1 протектора сработва и всичко е наред , 2 - протектора сработва претоварват се диодите от малко по голям потенциал и окъсяват въпреки това няма няма други поражения за защитеното устройство, 3 - силна гръмотевица и бизко попадение протектора не може да се справи с всичката тази енергия, стига се до стапяне и всичко се поврежда. Не отговарям на постове написани с шльокавица! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaredharet Posted January 6, 2009 Author Report Share Posted January 6, 2009 vtbg59 Въпроса вообща не виждам да е тъп проблема, а е че ти не го схващаш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts