Jump to content

Две мрежи по един УТП кабел

Spoon

Recommended Posts

здравейте. нямам идея къде да си задам въпроса и ... дано съм оцелил. та :

може ли по един лан кабел /стандартен 8 жилен/ да "текът" две различни мрежи без да си пречат. всички знаем че 100мгбт мрежа ползва само 2 двойки проводник. друготе си стоят. дължината на кабела е 60-65 метра ... не помня с точност. идеята е че имам пуснат кабел до една точка, но мястото е доста неудобно и беше голяма играчка да го положа. мога ли да пусна друга мрежа по свободната двойка тел , без това да пречи на работата и на двете мрежи разбира се. благодаря.

Пускай смело. Направи тест на скоростта по двете едновременно след това за всеки случай. Ако не е баш таман скоростта - сподели. Би трябвало да е "ток и жица"  :)

хехх май забравям в коя сфера сме и изобщо не очаквах "отговор след 2мин в 4 сутринта" , но .... :). благодаря за коментара. утре имам доста работа и едва ли ще имам време но в други ден ще я свърша тая работа. реално ... по кабела в момента минават 20мегабита, но не е натоварен. по тая втора мрежа ако минат 10мегабита и си останат предните ..... ще е супер. поздрави.

• Administrator

и аз съм го правил тоя номер за ненатоварени кабели , единствени грижи може да имаш само на местата където го съединяваш.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

• Owner

Давай смело братчет с колегата ss7 сме го праили много пъти

Разликата между английските ,руските и българските форуми:

в английския форум задаваш въпрос, отговарят

в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо

в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост

Недей да спориш с глупака. Първо ще те приравни до неговото ниво, после ще те бие с опита си.

-------------------

Когато фактите говорят и боговете мълчат

а в този ред на мисли искам да питам нещо дали някой го е правил.

спорих с един приятел той каза че няма да работи, аз мисля че ще работи пробвано е на 20м кабел - РАБОТИ.

2-те RJ-45 да са кримпнати по един и същи начин

БО,О,БЗ,З,БС,С,БК,К

той твърди че заради усуканите двойки няма да работи ако се пусне без да са усукани, аз твърдя че ще работи както и да ги върже.

въпроса е че пробвахме на 20м. искам да знам за 100м

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

Няма да работи "както и да ги върже".Но ако ползваш наистина усуканите двойки,тогава спокойно си пускаш 2 мрежи по един кабел.

много благодаря за отговорите. ще пускам двете по един кабел и щом е правено и работи .... спестих много мъки и време. поздрави.

• Administrator

като минеш на гигабит малко ще е терсене

внимавай с POE

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

подчертал съм в началото на постта че говорим за 100мгбт. а и как да пускам 1гбт по 100мгбт кабел :). ПОЕ на въпросното място не се ползва. отива си кабел с 220 по него до АП-то. поздрави.

• Administrator

а в този ред на мисли искам да питам нещо дали някой го е правил.

спорих с един приятел той каза че няма да работи, аз мисля че ще работи пробвано е на 20м кабел - РАБОТИ.

2-те RJ-45 да са кримпнати по един и същи начин

БО,О,БЗ,З,БС,С,БК,К

той твърди че заради усуканите двойки няма да работи ако се пусне без да са усукани, аз твърдя че ще работи както и да ги върже.

въпроса е че пробвахме на 20м. искам да знам за 100м

на едно място съм виждал така направен кабел , може би на 50м и работеше :), отделно имах и един подобен случай в нашата мрежа някой колега бил объркал жилата от едната страна само един цвят не беше на мястото си , кабела е между два суича , там решихме да му пуснем ПОЕ и :) сцепих кабела от страната където беше кримпнат правилно и прекъснах кафевите и сините :) и двата суча вече нямаха линк .. ще се побъркам какво става , как от тези жила може да ми спре линка , при условия че от другата страна никой не е пипал, шах мат две пешки метър :) след щателно оглеждане го видях конектора в другата кутия и падна едно псуване.. в този случай разстоянието между суичовете беше кажи речи 100м. Така че работата в такива ситуации е доста относителна и зависи от разни капацитети между самите жила и отделно ширмовката на кабела.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Хората са измислили vlan-ите точно за да не се налага да се експериментира.

• Administrator

Хората са измислили vlan-ите точно за да не се налага да се експериментира.

те и гигабита са измислили

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ