Jump to content

много тъп въпрос относно антена


Spoon

Recommended Posts

здравейте. имам "въпрос" : как трябва да е поставена тази антена спрямо земята.

земята = водоравно :)

http://img26.imageshack.us/img26/4179/29977312.jpg

http://img218.imageshack.us/img218/352/89852321.jpg

http://img218.imageshack.us/img218/7365/39995028.jpg

http://img9.imageshack.us/img9/1018/26442638.jpg

ще обясня за какво става въпрос : имам 3 линка където съм ползвал такива антени. и трите обаче са антена срещо антена. тоест само 2 се гледат. Вчера обаче сложих една такава с идеята да има няколко срещо нея. какво наблюдавам : намира се на покрив на 8 етажна панелка. на около километър с друга такава връзката е пушка и 10мегабита минават без грижи. на около 400метра обаче с кантена сигнал има пре-достатъчно но когато мине 1мегабит пинга отлита в космоса. пакети не се губят но трафика е ужас. кантената е на нейното ниво и би трябвало да попада в 40-те градуса. другото странно е че на втория етаж /където живея/ въпросната панелка се вижда с палтопа ми и минават около 3мегабита !!!! реално аз съм под антената а тя е 6 етажа по на горе. какво е това ?!?!?!

п.п. всичките са монтирани като на първата снимка. където е запоен кабела .... се намира горе в дясно когато я гледаш от пред

Link to comment
Share on other sites

По същество между първата и третата снимка няма разлика, в смисъл, че антената е разположена за вертикална поляризация. Също така и между втората и четвъртата снимка в това отношение няма разлика, само, че антената е разположена за хоризонтална поляризация. В този смисъл, кантената която насочваш срещу някоя от тези платки трябва да е ориентирана за съответната поляризация. Ако си сложил платката за вертикална поляризация и кантената ти трябва да е ориентирана за вертикална, ако платката е за хоризонтална и кантената трябва да е за хоризонтална поляризация.

http://енергия.ею
http://www.e-kak.info/forum/index.php

https://www.youtube.com/channel/UC0hGPWgF79s4JhhXY0Eo4zA

 

Обяснявам само когато ме питат, и то ако съм на кеф!
Поздрави: Евгени LZ3EG

Link to comment
Share on other sites

edemy2001 e много прав :) Да не би да си обърнал едната антена спрямо другата !?Миналата година ми се случи подобен проблем с подобна  антена... в 3 сутринта.... бях я сложил на хоризонтална поляризация и се чудя защо на 100 метра от нея с лаптопа сигнала е просто ужасен, а за скорост няма да говорим :)

п.п. то тъпо звучи (не се обиждай!) но се случва и на най-добрите :) Особено по никое време ...  

Link to comment
Share on other sites

аз че ги слагах и трите посред нощ и то с един ден пропуснат сън ....така си бше, но ..... между двете панелки връзката е добре. кантената която е на доста по близо е проблема. сигнал има .... но трафика е брадЪ. не се сетих обаче да завъртя кантената на 45 градуса. пробвах първо с 2дби омни резултата беше малко по зле и от кантената. да не би да излизам от диаграмата на антената а сигнал да има защото разтоянията са малки ?!?!? и някой би ли обяснил как така сигнал има през 7 панела точно  под антената ??!?

Link to comment
Share on other sites

на 50метра пред антената има блок, но той е по нисък от нейното ниво. исглежда там се отразява, но ... хич не са ми ясни тия неща с отраженията !!!! само знам че до скоро там имаше 8дби омни /оргиналдЪ/ и не се виждаше мрежата от пс-то ми в нас.

Link to comment
Share on other sites

Може много да е зашумен ефира или да има нещо което да го забива... Само на 2,4 ли си правил тестове?И ако да, само на стандартните канали 1-13(14) или и на другите?

Link to comment
Share on other sites

ефира е отврат . само на стандартните каналисъм пробвал. на дадения канал няма нещо което да има и половината от сигнала на АП-то.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.