Jump to content

Въпрос за захранвания

jordan_ruse

Recommended Posts

Здравейте. Имам IBM eServer xSeries 226 който е с 2 броя по 514вата redundant захранвания.https://www.google.bg/search?q=artesyn+power+supply+2x514w&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=fitbUqDdBcXTtAbfxYDIAw&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1366&bih=648&dpr=1#q=artesyn+power+supply+2x+514w&tbm=isch&facrc=_&imgdii=_&imgrc=KLO2NxuJ7c9pwM%3A%3BlqbHk3f1tXiSuM%3Bhttp%253A%252F%252Fi262.photobucket.com%252Falbums%252Fii97%252Fnel_on98%252Fartesyn7000758-0002.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.tipidpc.com%252Fviewitem.php%253Fiid%253D26724606%3B800%3B344

Въпроса ми е, има ли начин да се впрегнат двете захранвания да работят едновременно че много скоро няма да ми стигат 514 вата. някой пробвал ли е да натожари повече от колкото може подобна техника ? Благодаря.

Не искам да се правя на разбирач,ама все си мисля че машината е сметната за толкова Вата ,колкото са захранванията,а това че са 2 не значи че консумира 1028 Вата,а едното седи в режим "Backup" , Това съм забелязал на 2 от моите машини.Даже едната е със сходни данни като твоята само че е HP ,даже като гледам снимката и захранването е същото (на външен вид де...)

от това което виждам и от "забава" която съм си правил знам че едното седи и чака другото да спре или да бъде извадено насилствено докато работи :)

реално никога не съм ги виждал да работят заедно което е и причината да пусна тази тема. Предполагам че ако в един момент захранването увисне ще спре, ще се пусне второто което е бекъп, ще се напъне и то и компютъра просто ще изгасне. което не ми харесва като идея но не зависи от мен това :). ТА някой който е виждал нещо от изброеното по горе ще сподели ли мнение. 10q

на машина HP не съм виждал кое захранване колко работи и дали едното стои само за бекъп, но на fujitsu primergy работят и двете и си разделят консумацията на 2. не съм сигурен какво ще се получи при теб ако ти трябва повече ток и двете заедно успеят да го постигнат, но в един момент едното умре. компа ще изтрещи :)

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

С колега преди време измервахме консумацията на HP, Dell и IBM сървъри с 1 и 2 захранвания.

Като цяло, консумацията им беше на 50% от възможностите на 1 захранване.

Когато работеха по 2 захранвания - консумацията се повишаваше с 10-20% (сумарно).

• Administrator

При редунантни захранвания винаги се ползва едното а второто седи на phantom load демек Standby

като идеята е че двете са пуснати в различни вериги примерно на втора генераторна верига 

но машината е изчислена да си работи само на 1-то захранване без проблем

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

post-170-0-24156800-1381746651_thumb.jpg

това се вижда на фуджитсу сървър

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

Евала на Сименса, но IBM като цяло за пореден път ме разочарова :(. Голямата консумация идва от двете видео карти 7870 който са вътре. Случи се точно това което предположих. След като издъхне първото захранване, второто прави опит да тръгне и диодите за прав ток на захранванията огасват и тръгват след вадене от контакта.

седя и си мисля ..... какво аджаба ще стане ако помогна на 12-те волта на захранването с нещо външно..... например 50 ампера акумулатор ??!?

чувал съм от колега как е правил опит да пусне 2 захранвания на едно дъно с една /3870/ карта и се запалили някакви писти по дъното :))) явно нещо трябва да се синхронизира, което граничи с невъзможното.

Очаквам всякакви коментари, идеи и др. поздрави.

• Administrator

Няма как да запали нищо по дъното защото картите са със захранване външно а без него не пали видеото

а и ако искаш да мъчиш дъно с повече видеокати се ориентирай към DELL

Харесай поста ^^^

колега не смятам че ще го мъча при положение че е създадено да носи 3 видео карти на 16х слотовете си. относно делл .... не знам какво имаш в предвид, но ще проуча. и в един друг форум едни колеги ме убеждават че няма проблем да пусна компютъра с едно захранване а видеотата с друго, но мисля да събера много информация преди да предприема действия с поялник в ръка, защото ми струва много парици тая машина и не желая да си правя експерименти. .... лелеее не мога да повярвам че това го написах аз ... аз който пуска и прави какви ли не идЕотщини :)))

• Administrator

само масата (-) да е една обща и става едното захранване да е за видео а другото за другите неща ..

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

По скоро се преориентирай към качествено захранване :)
Като примерно Seasonic 850+ W Gold/Platinium серията - там вече според джЕба.
Държи 4 броя 7950 + дъно , CPU, HDD

• Administrator

само масата (-) да е една обща и става едното захранване да е за видео а другото за другите неща ..

при маркова машина няма как да стане захранванията не са модулни трябва рязане и преправяне

По скоро се преориентирай към качествено захранване :)

Като примерно Seasonic 850+ W Gold/Platinium серията - там вече според джЕба.

Държи 4 броя 7950 + дъно , CPU, HDD

от копачи оптимисти само обяви за разпродаване на техниката блажиме косъма

от такъв се сдобих с кутия HAF за 90 кинта в гаранция и кутия

неможете да избиете тока от копане освен ако не сте отбили реката през вашия вец

Харесай поста ^^^

Вземайте си ASIC-ци, стига хранихте енерго разпределителните дружества :) (има ASIC вече и за scrypt).

PS.

По-голяма далавера има в търгуването със криптовалути (ако сте търпеливи) от колкото да ги копаеш :)

Edited by Networker
  • Like 1

“...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г.

• 4 weeks later...

от това което виждам и от "забава" която съм си правил знам че едното седи и чака другото да спре или да бъде извадено насилствено докато работи :)

реално никога не съм ги виждал да работят заедно което е и причината да пусна тази тема. Предполагам че ако в един момент захранването увисне ще спре, ще се пусне второто което е бекъп, ще се напъне и то и компютъра просто ще изгасне. което не ми харесва като идея но не зависи от мен това :). ТА някой който е виждал нещо от изброеното по горе ще сподели ли мнение. 10q

колегата е много прав - чист backup е това 2-рото захранване.

Да ги направиш и двете да работят "както трябва" - мн трудно а и ако не е читаво - адиос сървърикос !