Jump to content

Захранване Poe -->Сваляне на напрежението с 10V

Lacho

Recommended Posts

Здравейте,

Правя едно захранване 2x36волта с 2 греца.

Обаче накрая като сложа кондензатор и ми излизат 101волта

как да го сваля с 10-12-15 волта /??/

Захранването е 200 вата ?

Благодаря

Най-лесно е ако можеш да размоташ няколко намотки от трансформатора, и по добре свържи намотките преди греца и позлвай само 1 грец.

и по добре свържи намотките преди греца и позлвай само 1 грец

Здравейте, сега да не ги е вързал след греца я , пореден 'бисер'. Така е при двупътно изправяне се получава ~U*1.3(1.4 ).Задължително на изхода слагаш товар например лампа 20W например(става 220 волтова при 100vкакто е при тебе 20w/220v >>~10w/100v )но и това няма да те спаси за6тото е високо променливото аз поззвам ~65v трябва да имаш резерв ако захранжането на енергото стане 230-235 та макар и за кратко.Ето и очакваното решение не бараш трафа изправяш го ЕДНОПЪТНО с един диод тогава имаш Uизх= ~U*1.2 и за твоя случай става 86-87v при такожа изходно може и без товар или по малък  10-15w лампа за ьладилник фризер каквато и да е.на изхода кондезатора( или групата кондезатори) 5к-10к микрофарада на по 100-120v(може да се използват и 63v по лесно се намират  при интерес мога ти кажа как се връзват ).Това е УСПЕХ !

PS:ето и моите 'драсканици', най отгоре на първия ред са схеми на 2 вида двупътно изправянв(сякаш има 3 :) ) Лъчо за тебе  е на втория ред отляво.Обща намотка става като се свържат  1намотка край с 2 намотка  начало(става и обратното) диода е достатъчно да е за 400V .

361729113.JPG

"Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен." Алберт Айнщайн

"...една мрежа е толкова добра колкото нейните създатели..." безспорен факт !

тук един друг колега ми каза да сложа един резистор около 5вата между 100 и 200 ома ?

дали ще стане с него ?

Ще стане до 2-3 суич ше са капут я захранванията само при по голям късмет и суичовете.направи го както ти посочих няма по големи пулсации при варианта например захранванията променливотоковите на нео монтана след греца имат 100 микрофарада помислете малко а за целта си има и осцилоскоп имам двулъчев да ти направя ли демо :)

Сложи някакъв резистор паралелно на изхода задалжително от порядъка на 100К/1W също така и 100нФ/250В както и 1микро/250В паралелно на изхода пак

Много яко 100 килоома на 100 волта колко ли милиампера консумация са ,чувал но НЕ рабрал по добре си мълчи а не да се ръсят простотии и човека да се ошашка какво да прави или като му давате съвети гарантирате ли за резултата ЗАЩОТО АЗ ГАРАТИРАМ за това което съм предложил!!!

"Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен." Алберт Айнщайн

Грецове колкото искаш... значи казваш да сложа още един грец и ще падне 10тина волта :)

Ще пробвам мерси много !

Ако имате още идеи моля споделете :)

• Administrator

вах вах ..

втория грец какъвто и да е той ще му се ползват само двата диода .. с пад на напрежение по 0,7макс волта, ще имаш намаляне с около 1,2 волта.

решенията за истинско намаляне на напрежението са два варината: Бъркаш в вторичната и правиш допълнителен извод или развиваш малко трафа , това че имаш две намотки не е пречка.Друг начин да намлиш напрежението е да сложиш регулатор в първичната намотка така може да го регулираш в още по - големи граници. Това са по - лесните решения.

21.jpg

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

InnovaTek-BG вземи ,че се понапрегни и ми прочети правилно поста , изчислих ти тока на разряда 1милиампер ще се разредят на кукуво лято пълна простотия е, или много бърз разряд или кондензаторна група с голям капацитет 40-50к микрофарада има вариант които използвам стбилизирано заранване с акумулаторна група 96V (7 акумулатора х 4,5Ah >96 V (7X13.7V) захранва окло 30-35 суича това е най доброто за район в какъвто съм аз (страшно нестабилна мрежа май на много места е вече така) НЕДОСТАТЪК скъпо е (това е в офиса ми) неприложимо при ползване на ток от потребител(заема място ).

Здравейте колеги, ето още някоя идея. Според мен най-добра е идеята с резистора, обаче има друг проблем. Доста голям ще е пада върху него и ще грее яко. Все пак ако исползваш резистор не слагаи от тези обикновенните по 2 или 5W. Навий си го от канталов проводник.

Според мен обаче има доста по-добри вариянти:

- сложи резистора в първичната намотка на трансформатора

- сложи регулатор (примерно от тези на Неомонтана в първичната намотка)

- във вторичната сложи един резистор в паралел да ти разрежда кондензатора

А той колегата вече се е сетил за тази идея. Не видях, че има втора страница в темата.

Идеята за управление в първичната намотка е най-добра според мен. Препоръчвам ти я.

• 3 weeks later...

Защо вместо спорове не постнете кой какво ползва да има и учебна цел. За мен например ще е полезно. В смисъл практиката често побеждава теорията, а бурята всичко ;)