Jump to content
  • 0

45-50M  на 2.4Г турбо , nstreme

SS7

Question

• Owner

Тествано в реални условия. Без *пряка видимост* . 2.4 турбо. карти EPI-3601S , 1Ghz P3 . Разстояние около 5 км.  Една пач антена и една параболична 90 см. nstreme . Калпав ефир (има поне 10 АП наблизо)

9 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Ти изби рибата с това.  ;D

Браво.

Никога не съм мислил че на 2.4Ghz може да се постигне това.

Все съм мислил че това са само теоретични скорости.

С това микротик още веднъж показва на какво е способен NStreme.

Браво.

п.с. в реални условия т.е. истински трафик /p2p, ftp, skype/ как ли ще се държи .... Между другото как ли ще се чустват другите AP-та наблизо ... турбото маи заема 2 честотни ленти.

• 0
  • Owner

Не искам да си зашумявам сам ефира, щото на тоя ПОП имам още 3 антени на 2.4. Но тая нощ ще пусна част от трафика (около 30М) през тоя линк и ще докладвам.

• 0
  • Owner

Ти изби рибата с това.  ;D

Браво.

Никога не съм мислил че на 2.4Ghz може да се постигне това.

Все съм мислил че това са само теоретични скорости.

С това микротик още веднъж показва на какво е способен NStreme.

Браво.

п.с. в реални условия т.е. истински трафик /p2p, ftp, skype/ как ли ще се държи .... Между другото как ли ще се чустват другите AP-та наблизо ... турбото маи заема 2 честотни ленти.

Като го пробваме ще пишеме иначе теста го видях с учите си и аз клепчах като теб

Разликата между английските ,руските и българските форуми:

в английския форум задаваш въпрос, отговарят

в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо

в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост

Недей да спориш с глупака. Първо ще те приравни до неговото ниво, после ще те бие с опита си.

-------------------

Когато фактите говорят и боговете мълчат

• 0
  • Administrator

с по добри антени гаранция и пинга ще падне и загуби няма да има , не знам през какви препятствия минава . :)

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

• 0

Как така без видимост ?

Какви са припятствията ?

Wireless is more temperamental & variable than a woman’s mood! ;)
"no matter how hard you try, you just can NOT please everyone"

"където глупостта е образец-там разума е безумие.."Гьоте

• 0
  • Owner

Ами не се виждат антените една друга .

Препятствия - къщи, 1-2 блока , а предполагам и малко баир.

Изобщо, не само антената не се вижда, не се вижда и нищо около нея в радиус 2-3 км.

Пълен  NLOS , обаче обърни внимание на картите и антената. Имам доста добра !?! EIRP . Не ми се смята колко,  но е далеч извън всякакъв норматив .

Линка беше тестов, и не е в експлоатация ! :)

Как така без видимост ?

Какви са припятствията ?

• 0
  • Owner

Нямаше загуби. Тези от шота са от промяна на параметрите на картите и съответното разкачане и закачане .

с по добри антени гаранция и пинга ще падне и загуби няма да има , не знам през какви препятствия минава . :)

п.с

Както разбрахме вече  тези карти харчат доста ток и при някои дъна микротика забива.

• 0

Тествано в реални условия. Без *пряка видимост* . 2.4 турбо. карти EPI-3601S , 1Ghz P3 . Разстояние около 5 км.  Една пач антена и една параболична 90 см. nstreme . Калпав ефир (има поне 10 АП наблизо)

Добре е да споменеш каква точно е тази "пач антена и една параболична 90 см", за да се ориентираме във възможностите им. Дайте повече подробности,ако е възможно, защото при друг терен и същото разстояние може да не се получи същия ефект.

• 0
  • Owner

Пач антената е MS2415 na anteni.net , параболичната си е обикновена параболична със облъчвател за 2.4 от anteni.net .  важното в случая сигнала да е около -60 dB , а не точно с каква марка антени е постигнат.

Добре е да споменеш каква точно е тази "пач антена и една параболична 90 см", за да се ориентираме във възможностите им. Дайте повече подробности,ако е възможно, защото при друг терен и същото разстояние може да не се получи същия ефект.