Jump to content

накой ползва ли варистори?

Велин

Recommended Posts

• Administrator

от известни наблюдения разбрах, че тия ДЦ-дц захванвания за лан пукат от пренапрежение на входа , реших да им слагам по един варистор , не намерих много мощни варистори

http://www.mt1components.com/catalog/product_info.php?cPath=5701_22302&products_id=5370

някой мислил ли е какъв ще е ефекта от такова нещо.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Здравей, явно си 'стара кримка ' щом се сещаш за варистор ,но решението е ценер като зависи до колко реално ти държат захранванията(платките).Старите ми захранвания нямат такъв ценер на входа но призводителя дава гаранция 120 волта , новите имат ценер на 100-110 v но по думи на производителя до 200 v издържа(зависи от ключовия CMOS транзистор).Така , бодваш по един ценер и си готов на първите 100-120м трасе имаш активно съпротивление на кабела 5-10 ома(зависи и какъв кабел покзваш примера е за мед 0.51 той е с минимални съпротивление) при използване на 2х2 ,и реално ако скочи напрежението се получава парамертричен стабилизатор.Моето решение е стабилно(стабилизирано)напрежение от самото захранване (DC) a ценери да си има по захранванията(платките) пазят при гръмотевици.Използвам захранвания на Неомонтана (само 2 модела(SMPS05HCP и SMPS1HCP)  прочети за последната реализация добри са доволен съм от тях като работа и цена).Успех.

"Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен." Алберт Айнщайн

"...една мрежа е толкова добра колкото нейните създатели..." безспорен факт !

• Owner

аз съм сложил на всичките импулсни по два варистора 110В - от всеки проводник към земя.

досега няма нито едно изгоряло захранване. Всъщност тия към които си се спрял вършат работа , аз слагам 10D121K - 75-100V

от известни наблюдения разбрах, че тия ДЦ-дц захванвания за лан пукат от пренапрежение на входа , реших да им слагам по един варистор , не намерих много мощни варистори

http://www.mt1components.com/catalog/product_info.php?cPath=5701_22302&products_id=5370

някой мислил ли е какъв ще е ефекта от такова нещо.

• Administrator

Здравей, явно си 'стара кримка ' щом се сещаш за варистор ,но решението е ценер като зависи до колко реално ти държат захранванията(платките).Старите ми захранвания нямат такъв ценер на входа но призводителя дава гаранция 120 волта , новите имат ценер на 100-110 v но по думи на производителя до 200 v издържа(зависи от ключовия CMOS транзистор).Така , бодваш по един ценер и си готов на първите 100-120м трасе имаш активно съпротивление на кабела 5-10 ома(зависи и какъв кабел покзваш примера е за мед 0.51 той е с минимални съпротивление) при използване на 2х2 ,и реално ако скочи напрежението се получава парамертричен стабилизатор.Моето решение е стабилно(стабилизирано)напрежение от самото захранване (DC) a ценери да си има по захранванията(платките) пазят при гръмотевици.Използвам захранвания на Неомонтана (само 2 модела(SMPS05HCP и SMPS1HCP)  прочети за последната реализация добри са доволен съм от тях като работа и цена).Успех.

да точно тез модели на монтанските имат трансил диоди по за 110 волта 2 броя в греца на входа така всъщност предпазват от пренапрежение на входа :) .. ама когато бяха гръмотевиците едно такова му окъсиха ценерите но иначе захранването е невредимо.

хубаво е както сс7 казва да се връзват към земя .. но не на всеки суич има кол. Това с високото напрежение и заземяването е пипкава работа , доколкото съм чувал лошото заземяване създава повече проблеми отколкото ако няма никакво :)

скоро може да си направя един тест с варистор захранване и автомобилна бобина.. според мен трябва да има и един вид въздушен разрядник на самата платка .

Не отговарям на постове написани с шльокавица!