Jump to content

Добро захранване

Joro_Blg

Recommended Posts

E aз като гледам там само постоянно токови захранвания има :)

E aз като гледам там само постоянно токови захранвания има :)

Променливотокови по-добре ли е?

• Administrator

Променливотокови по-добре ли е?

по - безопасно е!

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Освен това се постигат по-добри резултати при големи дължини на трасето.. и се прави супер просто и е по-надежно :) Естествено обаче локалните захранвания на всеки слуйч трябва да могат да работят на променливо напрежение!Което не всички могат..

• Administrator
тук хората са писали малко по въпроса

Не съм ги тествал и отварял... Но за мен най стабилното е с торойдален траф с изходно променливо + филтри и защити...Като трафа да е навит от някой който си знае работата и да държи на поне 2КV от към изолация.. А за претоварването да е поне с 40% презапасен.

• Administrator

Тези захранвания http://danimpex.com/index.php?cPath=78_110 дали са надеждни?

не знам дали са беше от таз фирма но сме взимали, както се досети колегата :) с тороидални трафове , за съжаление на по малкия модел със сигурност трафа беше вързан със свински опашки за кутията , което никак не ме изкефи, вътре има само един предазител на входа за 220в, на изхода няма никакви филтри и защити. Между другото едно такова захранване понесе яка гръмотевица, именно тялото на предпазитела от към 220в беше се пръснало и пробило към корпуса на захранването тъй като самото захванване беше в заземена метална кутия, след подмяна трафа вече няколко месеца работи без проблеми. Между другото из ешоп форума имаще тороиди около 60лв за около 600VA  , тука цената заради една кутйка излиза почти двойна.

И не само кутията.. зависи и качеството на тороида... :)

не знам дали са беше от таз фирма но сме взимали, както се досети колегата :) с тороидални трафове , за съжаление на по малкия модел със сигурност трафа беше вързан със свински опашки за кутията , което никак не ме изкефи, вътре има само един предазител на входа за 220в, на изхода няма никакви филтри и защити. Между другото едно такова захранване понесе яка гръмотевица, именно тялото на предпазитела от към 220в беше се пръснало и пробило към корпуса на захранването тъй като самото захванване беше в заземена метална кутия, след подмяна трафа вече няколко месеца работи без проблеми. Между другото из ешоп форума имаще тороиди около 60лв за около 600VA  , тука цената заради една кутйка излиза почти двойна.

Тези са в кутия и не се вижда какво има вътре и затова питам дали някой е купувал такова.Но http://www.videomaxavs.com/bg/store/Scripts/prodView_short.asp?idProduct=802 тук се вижда,че в кутията има просто един тороидален транформатор.

Ако трафа е качествен добре е .. само дето няма никакви защити и филтри но то някой не ги предпочитат :)

• Administrator

точно еда такава кутийка от видеомакс стопихме ..