Jump to content

Съвет за 2.4GHz стейшън

bobo1273

Recommended Posts

Здравейте, надявам се че пиша в правилния разден на форума.

БИх искал съвет за обурудване 2.4GHz в режим клиент.

Целта на занятието е следната:

Ще ходя идвън България за малко време и трябва да хващам АП и хотсрот точки на по-далечно разстояние.

Преди ползвах ALFA AWUS036NHR 2000mw Wireless b/g/n с насочена антена.

Сега искам да заложа на устройство от по висок клас с добра антена.Алфата не мога да я ползвам понеже ще съм само с телефон и няма да имам лаптоп, тъй като е на usb.

Като варианти съм съм гледал nanostation 2 и air grid m2 със решетка 17х24".

Идеята ми е едно такова устройство на покрива да се закачи към точка и с кроснат кабел да се закачи безжичен рутер който ще бъде в етаж от сградата.

Не знам дали това е възвожно.Познанията ми по мрежи са само от гимназията.

Благодаря предварително!

Този стейшйн ми допада като размер и цена.

Да попитам този router os има ли web интерфейс за конфигурация, понеже гледах из гоогле нещо под windows за конфигурация.

Ако може бързо сравнение между микротика, аиргрида и наното, понеже на старо като цена идват колкото него.

Благодаря.

По лесно за настройка е НАНО-то така че заложи на него, микротика в никакъв случай не отстъпва но изиска повече настроки 

…Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарни...те. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо… К. Иречек,

Точно щях да попитам дали настройката е специфична или е като рутер.Виждал съм как настройват нано 5 и предполагам че air grid е по същия начин щом е пак с airOS.

За антените от другата страна на хот спотовете идея си нямам какви са

Гледах че антената на наното и микротика е 10dBi, а на air grid m2 e 20dBi.Другите спецификации не са ми ясни.

Какво ми е ограничението по дължина на кабела между антената и рутера който ще вържа.все пак захранватето минава през него.Не вярвам да отиде повече от 20 метра кабел от покрива до етажа.За рутер имам една долнопробна тенда W302R и един Level one.