Jump to content

Проблем със скорост на безжична мрежа

MuXaSta

Recommended Posts

Здравейте!

Малко съм нов в света на routerboard, но общо взето ето какво се случва:

Направихме една мрежа. От едната страна има едно Omni, а от другата SXT r2 5nD. Линкът се случи.

Когато правя тест на скорост между двете устройства, същата варира между 30 и 40 MBPS. Толоква ме и устройва, предвид процепа през който се виждат у-вата.

Ето го и странният проблем: Идеята на линка е видеонаблюдение чрез ИП камери. Когато пусна камерите да вървят през безжичния линк, си запълвам капацитета на канала. До тук ОК. Обаче, когато спра камерите и чисто експериментално се пробвам да дръпна нещо през smb или http или ftp , максималната скорост която достигам е 2 до 3 MBPS. Това при разтоварен канал. Тоест камерите не са пуснати.  Няма правила за огнена стена, няма шепъри активни.

Отначало си мислих, че е суич, обаче се оказа, че не е. Просто закачих директно към антените по 1 лаптоп и пробвах пак транфер по тези протоколи и... дан. Същата работа.

Някакви идеи?

Благодаря предварително и се извинявам за нискотехническия език!

Мне. Говоря само в мегабити в поуста.

Грешка от моя страна е, че MB е прието да се чете като мегабайт, а mb като мегабит като че ли, но става въпрос само за мегабити.

Edited by MuXaSta

От ляво е сървърат, от дясно-клиентът.

Попринцип не ми е проблем и отдалечен достъп да пусна, ако на някого му се занимава, скайпът ми е като ника ми.

edit: Поиграх си с каналите и успях да постигна 50 mbps за камерите и 14-15 mbps за smb-то. Устройва ме като вариант. Интересното е, че нагласих приемника да тъси на 4900, а излъчвателят да лъчи на доста по-висока честота.  И пинговете паднаха до 5-6 ms и скоростта се вдигна. Може би има някакво изрудяване на честотата, не знам. Но е факт че станаха нещата за сега.

post-3432-0-86276400-1372580383_thumb.jp

Edited by MuXaSta

Имам линкове с groove-та и на стейшън бридж не бачкат добре, като ги направих на псевдо бридж чак тогава заработиха

• 2 weeks later...
  • Administrator

Я пробвай с тази конфигурация:

### OmniTIK U-5HnD ################################################

/interface wireless security-profiles
add authentication-types=wpa-psk,wpa2-psk eap-methods=passthrough management-protection=allowed mode=dynamic-keys name=profile1 
    supplicant-identity="" wpa-pre-shared-key=23556667 wpa2-pre-shared-key=23556667
/interface wireless
set 0 antenna-gain=16 band=5ghz-onlyn channel-width=20/40mhz-ht-above disabled=no ht-ampdu-priorities=0,1,2,3,4,5,6,7 ht-rxchains=0,1 
    ht-txchains=0,1 l2mtu=2290 mode=ap-bridge security-profile=profile1 tx-power=27 tx-power-mode=all-rates-fixed
/interface wireless nstreme
set wlan1 enable-nstreme=yes

### SXT r2 5nD #######################################################

/interface wireless security-profiles
add authentication-types=wpa-psk,wpa2-psk eap-methods=passthrough management-protection=allowed mode=dynamic-keys name=profile1 
    supplicant-identity="" wpa-pre-shared-key=23556667 wpa2-pre-shared-key=23556667
/interface wireless
set 0 antenna-gain=16 band=5ghz-onlyn channel-width=20/40mhz-ht-above disabled=no ht-ampdu-priorities=0,1,2,3,4,5,6,7 ht-rxchains=0,1 
    ht-txchains=0,1 l2mtu=2290 mode=station-bridge security-profile=profile1 ssid=OmniLink1 tx-power=27 tx-power-mode=all-rates-fixed
/interface wireless nstreme
set wlan1 enable-nstreme=yes

Резултата при мен е:

post-641-0-91153400-1372628432_thumb.png

Ако все още не си си решил прoблема опитай с nv2

http://itservice-bg.net/?p=2438

Edited by 111111

Тази вечер ще пробвам!

Иначе, това което направих е, че си поиграх с каналите.

И общо взето скоростта на камерите скочи до 50-тина mbps, а на smb-то и http-то на 15-тина mbps.

Това, което все още ме гложди е, защо камерите вървят на толкова. Ще кажеш, http е левел 7 протокол и изисква повече служебна информация, ама и камерите точно по такъв протоком се достъпват. Все още не мога да си го обясня.

Сега ще взема едно SXT на 1200 миливата, защото процепът през който се виждат антените  е много мъничък и съотношенията ми са някъде 78/80

Ще видим какво ще се случи и с по-мощната антена. Тази тук е на 500 mw

78/80 е много , колко е разстоянието м/у линковете

Edited by krustanovs