Jump to content
  • 0

Помогнете ми да си избера рутер

NParadox

Question

В офиса ми за сега ползваме един смешен TP-Link рутер, а станахме доста маймуните на клона. Доставчика ми предоставил 100 МБит интернет, но ползвам и голяма част от трафика по LAN около 60-70 МБит. На Wi-Fi обикновено имам по 15-20 потребителя, и естествено взе доста често да се налага да рестартирам рутера. Препоръчаяте ми нещо читаво. Дори си мисля дали за Wi-Fi да не използвам аксес поинт, и някое микротиче преди него за DHCP.

Recommended Posts

• 0

зависи пара колко ти се дава но май си за микротик като гледам сте доста хора на клона за това че предлагам нещо от рода на RB2011UAS-2HnD-IN 188 лева е без ддс и някой да ти го конфигорира и мисля че мъките ще ти преклучат

Неграмотен съм, не ми се смейте на правописа.

• 0
  • Administrator

като се почне от 750G та с стигне до 2011 все решения 

дай малко подробности 

аз като офис админ бих заложил на малко атом дъно зада мога да ги орежа от към социални мрежи и видео сайтове 

• Like 1
Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

а аз като офисен админ залагам на дърта пентиум4/Атлон 2,4 гигахерцова втора употреба/пенсионирана работна станция със Микротик 5,25

RB2011UAS-2HnD-IN кляка на 75 мегабита торенти

илюстрация на един дърт МТ 3,30 - бетон е, толко е корав че даже ме мързи да го ъпдеитна

малкия ъптаим се дължи на чез - разбира се , въпреки че животното е закачено за АПЦ смарт 1500 ВА, другаруват си със сървър 2003, сервер 2008 на същия юпс

ПП - кой е тоя модел на тъп-линк дето носи стотина мегавата нетец ???

post-51-0-91598900-1371842982_thumb.jpg

Edited by NeTmAsTeR

• 0

повечето тп-линкове на Н носят 100 тцп през лан изротиран нет  тест с микротик а и 2х2 и по вифи на 1х1 издокарах 80 мб

Неграмотен съм, не ми се смейте на правописа.

• 0
  • Administrator

Като  почнеш от 740Н,нагоре :)

Use since

OpenBSD 3.x

FreeBSD 4.x

Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x

Аз съм фен на OpenWRT.

Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена.

___|____|____|____|____|____|__

_|____|____|____|____|____|____

___|____|_ Удряй _|____|____|__

_|____|___ главата ___|____|____

___|____|_ си тук!! |____|____|__

_|____|____|____|____|____|____

___|____|____|____|____|____|__

• 0

Схемата ми е малко по-сложна, имам работни станции, към които върви по LAN постоянен, непрекъснат трафик - видеоизображение в реално време около 60-70  МБита/сек, и отгоре на всичко един сървър за запис на камерите-всичко на доунлоад, паралелно си имам  и клиенти към сървъра с трафик 2 бр по около 10-15 мбит/сек към тях уплоад. И на всичкото отгоре Wi-Fi потребители около 20-25 бр офис юзери, от които поне 5-10 бр. които не мога да ги огранича (шефове). Наложи се да си пусна и втори доставчик със 100 МБит/сек, но за сега не съм опрял и него да го мисля. Предпочитам ако може да го вкарам паралелно през втори порт на някой рутер. Препоръчаха ми и нещо от вида на Peplink 30, но нещо малко ме съмнява дали ще издържи. Чакам мнения а лимита ми е около 300-500 лв.  

• 0

Един съвет - първо си оптимизирай мрежата... кой да гледа видео и кои не.. става с "умни" свичове и вилани.., после както казаха колегите по-горе оптимизирай си вивито с RB 2011 или по евтиния вариант с RB751 като сегментираш вифито с две или три устройства във WDS в съответните зони където са ти клиентите и ще разделиш трафика...

П.П

Абе и аз имам към 200 клиента на кабел и двайсетина на вифи.. ама 100MB от доставчика ми стигат... е верно желязото което разпределя е 1100AHx2 

• 0

Т.Е нещо от рода на RB2011UAS-2HnD-IN ще ми свърши ли работа или да скачам на CCR или 1100АН

• 0
  • Administrator

Ще стигне стига да имаш идея как да го разделиш всичките тея трафици в отделни сегменти

пък лакомите големци може да ги вкараш на споделен канал ;)

Харесай поста ^^^

• 0

Имам 350лв за рутер към рутера с кабел са 5 компютъра + switch и 5-6 комппютъра през WIFI минимум !

От 4 години съм с Linksys WRT54GL но вече е стар и му идва в повече натоварването и забива често 2-3 пъти седмично !

И съм решил да взимам нов , някой може ли да ме посъветва какъв рутер да взема до 350лв !

RouterBOARD 2011UAS-2HnD или  Linksys EA6700 ?

Какво да правя ?

2011UAS-2HnD

• 0

колко мегавата е интернеда дето ще минава през него

... the CPU used for the EA6700 is the first dual-core processor we've seen in a consumer router. It's a chip used for smartphones and tablets containing two 1GHz Cortex-A9 cores.

аз бих взел линксиса заради спорта , пък и вече имам 2011UAS-2HnD

Edited by NeTmAsTeR

• 0

Поне на хартия ( http://uk.hardware.info/reviews/4636/linksys-ea6700-review-dual-core-high-end-ac-router ) EA6700 изглежда много добре.

Има оставени доста възможности за доразвиване, но дали ще го направят Cisco, никой не знае.

За домашен потребител е добър. Ако цената не те спъва - вземай.

• 0
  • Administrator

Поне на хартия ( http://uk.hardware.info/reviews/4636/linksys-ea6700-review-dual-core-high-end-ac-router ) EA6700 изглежда много добре.

Има оставени доста възможности за доразвиване, но дали ще го направят Cisco, никой не знае.

За домашен потребител е добър. Ако цената не те спъва - вземай.

линксис вече не е собственост на дриско а на Belkin

в момента дриско разказват играта на Meraki

Харесай поста ^^^