Jump to content

Преработка на генератор от ръчно на автоматично пускане

Mitko

Recommended Posts

Първо привет на всички,

не знам темата дали е за този раздел, ако не е моля, модераторите да ме поправят.

Казуса е следния - закупих наскоро генератор 220в/380в 5 квт, но има един недостатък - пуска се ръчно като моторна резачка.

Въпроса ми е, дали някой се е сблъсквал с преработката от ръчно към автоматично /стартерно/ пускане с акумулатор? Знам, че трябва и смукача да се преправи и т.н... рових се и търсех инфо но всичко е толкова разхвърляно и противоречиво... и дали някой не го е реализиал /или поне да знае как/ става преработката.

Приемам идеи и предложения за евентуална реализация - на помогналите черпене!

Относно критиките - що не съм си взел с автоматично пускане - ами за такъв стигнаха парите  ::)  а  ми изпадна изгодно.

• 4 months later...

Аз преди време си играх  по темата. Едната опция е с машинка от заключване на кола  да пипаш смукача, н е е особено добра идеята. дригата опция беше  с една  електроника  за автоматична  задвижка на кран за вода. работи ама си е  играчка , накрая си купих  един китайски генератор дето специално е направен за тая работа и се родих, а и генератора не беше скъп

темата е доста интересна и не съм убеден че някой го е постигнал, но до като не пробваш няма как да разбереш дали ще стане

аз така на първо четене бих го направил с някакво стъпково моторче за смукача, заедно с едно реле за време може да постигнеш примерно 5 мин работа на смукач след това изключване, по сложния въпрос е как ще сложиш стартер вместо "въженце" :)

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• Administrator

Най-елементарно решение със стартера да отдели е като се сложи една клапа на ауспуха

и когато изгорелите газове щракнат клапана и отворят да отдели стартера като затвори веригата на отделящия механизъм

или чрез механично отделяне с редуцираща връзка 1/2 от оборотите на коляновия вал

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

какви изгорели клапани?

стартера лесно може да се активира, това не никакъв проблем, въпроса е как ще се монтира стартера към въженцето...

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• Administrator

редактирах си предния пост

механизма с въжето се премахва 

заместваш механичния с автоматичен стартер все пак

а и механизма с въженцето е на принципа на ротационно закачване

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

самото изгасяне на включвателя на стартера можеш да го направиш на принципа на индукцията и на газовите уредби (навит кабел на запалителните кабели на един от цилиндрите) така при запален вече агрегат ще спре и включвателя на стартера. след това с време-реле 1-2 мин ще работи на смукач и ще се връща смукача след спиране на време релето...

Хъм.. а някаква практическа схема на реализаицята споделена до тук?

Снимки, чертеж, схема...

100% индивидуално от генератора

Ако има маслен датчик(за налягане) може от него да вземеш информация за запален мотор и да спирош включвателя

Всичко много добре НО ако генератора няма изведена букса за външен контрол ( запалване / гасене ) и му се прави модификация - гаранцията пада което никак не е за пренебрегване!

Analog Audio™

Никъде не споменаваме гаранция, нормално е да падне

Въпреки че почти винаги може да се заобиколи гаранцията и преправянето

• Administrator

хората са измислили контактори които са на 220, и два таймера за време след като си дойде осн. захра. и пуск след спирането, Разбира се цялата схема тябва да се настрои не е невъзможно, стартера пък в хасковските генератори си е сложен даже.

Ама да попитам на кой му се занимава  с такова нещо иначе съм виждал работещо решение с горепосочените генератори смукача беше с електромагнит.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!