От доста време се каня да тествам как се справя микротик с баланс между два доставчика, и днес ми остана време да тествам.
Но уви, не оправда очакванията ми, от гледна точка на торентите си е перфектен избор за баланс, но от към бързодействие на уебстраници си е пълна скръб.
След като прикючих с тестовете на микротик пробвах и PFsense, сложил съм една снимка отдолу и от PFsens-a, ми какво да ви кажа, доста по добре се справи от микротика настройва се за 1-2 мин., но и той си има своите проблеми, много бавно разбира че 1-ят GW е долу губи 5-10 пинга към някой сайт което само по себе си не е кой знае какъв проблем но е малко досадно (поне мен ме дразни това), но пък поне няма сайт който да не заредил ,докато при микротика има едно полувинчато зареждане и даже по някога и не зарежда някой сайтове, но пък микротика губи само 1 пакет като падне доставчик.
Слагам и една снимка какво имам предвид под полувинчато зареждане на сайтове.
Та да си дойда на въпроса, по принцип искам да изградя лоуд баланс с микротик , но този лаг и това увисване на някой сайтове ме дразни някой знае ли как мога да оправя този проблем ?
Edited by Anatoli
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник"
Question
Anatoli
От доста време се каня да тествам как се справя микротик с баланс между два доставчика, и днес ми остана време да тествам.
Но уви, не оправда очакванията ми, от гледна точка на торентите си е перфектен избор за баланс, но от към бързодействие на уебстраници си е пълна скръб.
това ми е баланса които съм изпълнил:
ip address
Edited by Anatoli
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник"
Top Posters For This Question
7
7
7
6
Popular Days
Jun 11
8
Jun 3
8
Jun 10
6
Jun 8
5
Top Posters For This Question
111111 7 posts
Anatoli 7 posts
nishtonishto 7 posts
kokaracha 6 posts
Popular Days
Jun 11 2013
8 posts
Jun 3 2013
8 posts
Jun 10 2013
6 posts
Jun 8 2013
5 posts
Popular Posts
Самуил Арсов
Бе направо си ги чешем .... И така, тъй като минаваме на обучаваща тема нека започнем от там че, повечето хора малко не правят разлика между термините. source routing policy routing load balance fai
Semoff
Колкото повече ставаш фен на Микротик толкова повече ще се ориентираш към Linux/BSD Ако PFsense работи и ти върши работа не го барай, това е основен закон - Нещо което работи не се пипа.
Posted Images
42 answers to this question
Recommended Posts