Тези дни трябва да си вдигна малко капацитета, за целата съм се уговорил с 2 различни доставчика;
1ви доставчик - 15 мбит,
2ри доставчик - 2х12мбит (с 2 реални ай пита) ще идват по един кабел.
Линка съм го изградил вече, работи си без проблем на ap-bridge - station wds само с първия доставчик. Галемацията ще ми е при 2 рия доставчик. Първоначалоно си мислех с с един клевърсуич от неомонтана, да го настороя и да не се виждат 2 та доставчика. Но не ми се струва че ще е най стабилния вариянт...
С VLANите много много взимане даване съм нямал, и затова реших да ви попитам кой вариянт ще е най-удачен при този случай?
Конфигурацията ми е следната:
RB433AH с една miniPCI карта.
Доколто разучих нещата най добре ще стане с VPN. Първо трябва да създам един VPN и след това с IP Tunel да го прекарам към мен. Но доста ми е мътно все още как ще стане цялата магия...
Ако можете да ме посъветвате, как да го направя ще съм ви благодарен ( бирите от мен )
Wireless is more temperamental & variable than a woman’s mood!
"no matter how hard you try, you just can NOT please everyone"
"където глупостта е образец-там разума е безумие.."Гьоте
Question
netronix
Здравейте,
Тези дни трябва да си вдигна малко капацитета, за целата съм се уговорил с 2 различни доставчика;
1ви доставчик - 15 мбит,
2ри доставчик - 2х12мбит (с 2 реални ай пита) ще идват по един кабел.
Линка съм го изградил вече, работи си без проблем на ap-bridge - station wds само с първия доставчик. Галемацията ще ми е при 2 рия доставчик. Първоначалоно си мислех с с един клевърсуич от неомонтана, да го настороя и да не се виждат 2 та доставчика. Но не ми се струва че ще е най стабилния вариянт...
С VLANите много много взимане даване съм нямал, и затова реших да ви попитам кой вариянт ще е най-удачен при този случай?
Конфигурацията ми е следната:
RB433AH с една miniPCI карта.
Доколто разучих нещата най добре ще стане с VPN. Първо трябва да създам един VPN и след това с IP Tunel да го прекарам към мен. Но доста ми е мътно все още как ще стане цялата магия...
Ако можете да ме посъветвате, как да го направя ще съм ви благодарен ( бирите от мен
)
Wireless is more temperamental & variable than a woman’s mood!
"no matter how hard you try, you just can NOT please everyone"
"където глупостта е образец-там разума е безумие.."Гьоте
4 answers to this question
Recommended Posts