Jump to content

Законово издържано захранване на оптика.

dionisy

Recommended Posts

Здравейте колеги,

имам следната дилема. Имам пуснато оптично трасе под земята със всичките му разрешителни и т.н. Ама преди време не сме мислили как ще захранваме кутиите и сега изникна проблема. Въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и как може да се пусне допълнително кабел и това да бъде одобрено от строителния надзор. Мога да ги захраня и по ФТП, но като ми дойде проверка ще го ям.... Говоря за 60 волта в подземни тръби.

законово не беше ли до 48в нищо че във Варна билда пускат по 90в в шахтите

Ако мрежата си е лично твоя трябва да има определени изисквания за тока. Не помня какви бяха.

В каналите на БТК максимума e до 60VDC / 300W. Но мисля че оптиката ти трябва да е с "вградени" токови кабели и да е в отделно HDPE.

БТК така пускат по цялата си подземна мрежа тук при нас, където не е PON

И винаги остава варианта да се договориш с енергото/домоуправителя и да пускаш ток от мазите на всеки блок до кутията ти там.

Вземи под внимание, че много често тези шахти се наводняват и не трябва да се прекалява с напрежението. По стандарти не се пуска над 48V.

Analog Audio™

Аз 60В ползвам и нямам намерение да пускам по-голям волтаж. А варианта с мазите не е много удачен, защото, ако трябва да се плаща наем на всеки вход заради тока къде ще му излезе края.

Здравей колега,

както и да го погледнеш си излиза рентабилно сам да си носиш тока. Дори 5лв да плащаш на вход което всеки от входа ще мрънка, че харчиш повече от колкото плащаш. Хубава работа ама Българска всеки иска да изкара пари от теб и да ти затрудни живота максимално.

Заваряш си оптиката пускаш си тока от оптиката с ток примерно чиста работа.

Постигаш автономност и стабилност!

Edited by cit

Проблема, е че оптиката вече е пусната и тепърва ще трябва да си реша проблема със захранването. Трябва да се пуска най вероятно гумиран захранващ кабел с някакви изисквания, ама проблема са ми изискванията.