Jump to content

От кои фирми купувате мрежово оборудване .. .. . .

¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

Recommended Posts

Става въпрос предимно за слуйчове и то от умничките :) И то втора злуупотреба  ;D Благодаря!

Там има супер оферти но изискват време.... . а аз нямам :( Имах предвит нещо от БГ :)

големи хуморески тук се разправят.

Вчера пак купих едно 3550 na Cisco.Месечно минимум по 2-3 техники пристигат  за последните 2 години.

До момента няма нито едно да са ми сложили допълнително мито.

Вкл и рутера който излезе към 2500 усд.

Това са комп. техники и не подлежат на обмитяване !

А относно куриерите - ако се пазарува от ebay почти нямаш избор.

Защото обикновенно продавача има предпочитан куриер и трудно да го склониш с по евтин.Точно така беше случката ми с рутера - производителя от щатите искаше да го прати  с Федекс за около 500 усд (за 1U машина няма и 1 кило).Добре че имаха някакви представители в Ирландия та го купих оттам.

Иначе от usa най на далавера са техните български пощи  - USPS.И нашите ти го носят на ръка.Няма губене защото си има застраховка.До момента нямам нищо загубено ( {чукане на дърво}).

Варианта с "наш човек" там е малко сложен.Не всеки би се съгласил да препраща пакети в бг с неизвестно съдържание.

Там законите са железни.

Така че пазарувайте си спокойно от ebay .

Във връзка с купуването от вън. Исакам да попитам до какви пари може да се намери някой читав сплайсър.

като пазаруваш в ebay (и повечето подобни сайтове), при плащането търговеца ти предлага вариант да добави към цената застраховка.Обикновенно е за 2-3 usd.Аз го правя задължително.

Ако го няма като опция, може да се пита търговеца дали може да се застрахова и да го калкулира в цената.Никой няма да откаже.

Без значение дали е нова или втора употреба.Застраховката е услуга на куриерите.

Успех.

George Stefanov :

не ми е хрумвало да търся такова.Но там е малко сложно ако е втора употреба и не работи както трябва.Аз не бих рискувал.

Но ако те вълнува порови, даже няма нужда от регистрация.

После кажи какъв е резултата.

За да не отварям нова тема.. Нека ако има някой който така и така пазари от там а аз нямам време да се занимава... Може да му поръчвам за вбъдеще срещу съответно и печалба за него!

До 50 е и трябва да е като втора употреба видят ли го, че нещо ново и без фактура и пратката може да ти конфискуват като няма документ.

www.customs.bg

http://mitnici.eu/index.php?action=n&id=824

Прочети и тогава пиши.

• 4 months later...

изчетох ги тези неща и в крайна сметка, никъде не пише, че за техниката е освободена от Мито/ддс?

@ insertoff ,

Колега, писал си, че нито една от стоките които си получавал не са били обмитявани? Т.е. плащаш си 20% ДДС и нямаш допълнителни разходи по доставката? Или имаш в предвид, че си плащаш куриера + цената за стоката и това е крайната цена, а на нашата държава не дължиш абсолютно нищо?  :)

Всичко завършва ДОБРЕ! Ако нещо завърши зле, значи още не е завършило! ;)

Става въпрос предимно за слуйчове и то от умничките :) И то втора злуупотреба  ;D Благодаря!

Напоследък си ги поръчвам на кило. Разпродавам каквото ми е в повече...

Image101.jpg

• Owner

От всякъде

сега примерно си поръчах от reloadbg рутер борд и от WISPbg и т,н,

Разликата между английските ,руските и българските форуми:

в английския форум задаваш въпрос, отговарят

в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо

в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост

Недей да спориш с глупака. Първо ще те приравни до неговото ниво, после ще те бие с опита си.

-------------------

Когато фактите говорят и боговете мълчат

• Owner

Имах предвит втора употреба ;D

Не сън загледал извинявам се

Разликата между английските ,руските и българските форуми:

в английския форум задаваш въпрос, отговарят

в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо

в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост

Недей да спориш с глупака. Първо ще те приравни до неговото ниво, после ще те бие с опита си.

-------------------

Когато фактите говорят и боговете мълчат