Jump to content

Алтернатива на TL-SG3109

RudY-ElectriC

Recommended Posts

Здравейте, някой да предложи някаква алтернатива на спрените от производство TL-SG3109, или някакъв друг управляем 8 портов гигабитов сВич, може да е без "SFP"

Благодаря 

…Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарни...те. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо… К. Иречек,

от ... - Mikrotik RB260GS (работи и с SFP-T и става 6 портов) или RB250GS

от Видеомакс - GS-1310 - 10-портов 10/100/1000 SFP Web Smart Switch (8-порта 10/100/1000 TP(RJ45) и 2-порта 100/1000M SFP)

от КСТ - HT-8SFP 8 портов интелигентен суич (7 x 10/100/1000 + SFP) (работи и с SFP-T и става 8 портов)

• Like 1

Имам наличен един, който не се ползва... ако ти трябва точно такъв..

Пропуснах TP-Link TL-SG3210 - справя се най-добре и има най-много възможности (спрямо предходните).

Edited by hgd

:) аз гледах точно тоя sg3210, щом става супер  

Благодаря

…Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарни...те. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо… К. Иречек,

:) аз гледах точно тоя sg3210, щом става супер  

Благодаря

С последните софтуери има loopdetection (който работи дори :) ) и конфигурацията е текстова (а не двоична както в повечето китайски).

Бях пуснал тема тук - може да я погледнеш.

• 2 months later...

Темата я четох преди време, сега гледам има и новости, благодаря за инфото 

от ... - Mikrotik RB260GS (работи и с SFP-T и става 6 портов) или RB250GS

За съжаление RB250GS в България го няма, а е толкова удобен за места с ограничено място

Да знаеш нещо с подобни размери и функционалност :)   

За съжаление RB250GS в България го няма, а е толкова удобен за места с ограничено място

Да знаеш нещо с подобни размери и функционалност :)   

Ами аз ползвам RB260GS, дори и да не ми е нужен SFP порт. При него може да имаш тагнат и нетагнат трафик на един и същ порт.

Друг вариант, може би малко по-добър е RB750GL с бриджване.

Други подходящи скоро май не са се появявали ....

Искам да попитам за RB260GS как се държи по горе прочетох че е 6 порта не е комбо порт . Аз ползвам тези на КСТ по горе които са писани но са големи дървета и греят яко а и проблеми ми правят

RB260GS е 5 медни и 1 SFP порта, всеки отделен (чипът е AR8327). Няма конзолен порт и телнет.

Температурно е по-добре от тези в КСТ - разликата е повече от 12 градуса в полза на 260GS.

Аз не съм усетил проблеми (освен, че съм "убил" няколко пъти и веднъж сам фирмуера при HT-7SFP) и с двата вида суичове - от какъв тип са при теб?

AR8327_DS_100.pdf

post-788-0-68920100-1373807305_thumb.jpg

post-788-0-98475000-1373807312_thumb.jpg

при ping до server-a повече от 19000 не минава и пинга е на 30 40 ms като сложа имам един зиксел пада на 1ms и при download скоростта със зиксела е 110 115 MB/s с този на КСТ 80 90 и все си мисля че е от тази температура 

с този на КСТ 80 90

При мои тестове суичът не можеше повече от 100-тина мегабайта.

Пинга да не те притеснява, щом минава 1500 байта (или 9000 байта, ако целият L2 сегмент е активирани Jumbo пакети). Много у-ва ограничават броя фрагментации на пинга и от там се получава този ефект.

За закъсненията работата е в латенцията на суича (получаване, обработка и предаване на пакет), буферите, филтри, дължината на кабелите и т.н.

При еднакви условия и суичове при 65507 байта с броадком чипове - имам 2-4ms закъснение, при Марвел - 7-10ms, при Атерос - под 30ms и при Vitesse - над 40ms.

• Like 1