Jump to content
  • 0

751G -2HnD проблем с безжичната връзка.

highhighi

Question

Здавеите колеги!

Имам следния проблем:

Взех си чисто нов 751G -2HnD,за да ми служи като домашен рутер. Пуснах, конфигурирах и тръгна. В момента има закачени само десктоп пц-по кабел и лаптоп -безжично. По кабела пц-то няма никакви ядове, по въздуха обаче връзката е ужастна.

post-3307-0-71913300-1366193135_thumb.pn

Това е на 3 метра от борда(дори непосредствено до него ситуацията е същата).

Безжичното устройство е леново X100e, не разполагам с друго в момента да тествам, но преди 2 дни с 740N нямаше проблеми.

Пинга се норализира за около 10секунди, когато направя каквато и да е промяна по кнфигурацията на картата на борда (опитвах с: смяна на честота, SSID, секщрити профила включително и с дефоулт. Резултатът беше нормализиране за не повече от 10 секунди и отново пинга нагое).

post-3307-0-18922100-1366193603_thumb.pn

Не сядам за пръв път пред микротик, но за пръв път се опитвам да пусна безжчна мрежа в домашни условия. Ще ви поажа конфигурацията, ако видите нещо нередно или имате предложенйе и съвет, помагаите.

post-3307-0-88599300-1366193746_thumb.pn

post-3307-0-74978600-1366193768_thumb.pn

post-3307-0-73236800-1366193769_thumb.pn

post-3307-0-78764000-1366193770_thumb.pn

Благодаря предварително!

Колеги, забравих да спомена, че имам безжична клавиатура и мишка на 2.4, но не са те. Извадих приемника от USB-то и батерийте от мишката и клавиатурата и нямаше резултат. Също така, че отново на лаптоп-а с кабел - няма пробеми.

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Здавеите отново!

Оказа се бързата работа - срам за майстора, но никога не съм срещал подобен проблем:

Понеже нямах на разположение друго безжично устройство, направих си една фашка с backtrack и чудо - проработи.

Бозата под сейф мод и тя работи :blink: , в този момент лаптопа изписка, че се нуждае от ток. И сга вече останових, че с включен захранващ кабел лаптоп-а няма никкви проблеми, изкарам ли AC кабела и се почва 900<ms ??? . Странноо е, че имам този лап топ от повече от година и не е имал подобен проблерм. Това обаче е вече съвсем друга тема. Оказ се, че борда си е ок. Избързал съм с пускането на темата.

Все пак благодаря на включилите се!

• 0
  • Administrator

активирай WMM на борда

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ