gabrashev Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Здравейте , имам рутер с Микротик , на който имам три мрежови адаптера. Първия е за "вход" на Интернета , и две съответно за две мрежи ( напр. х.х.2.х и х.х.3.х) Искам юзерите от мрежа 2.х да не се виждат с тези от 3.х . Предполагам че става въпрос за настройка на фаерлоа. Дайте ми идея как да го реализирам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbdesign Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 (edited) Във /IP Firewall създаваш Filter Roule със Src. Address първата мрежа, Dst. Address втората мрежа и Action = Drop или Reject. Можеш да добавиш и още един ред, като размениш местата на първата и втората мрежа, за да си сигурен че и UDP няма да мине. Edited April 10, 2013 by gbdesign Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabrashev Posted April 10, 2013 Author Report Share Posted April 10, 2013 Благодаря , сега ще тествам Предполагам ,че вместо адреси на мрежата , може да се използват и директно в полетата : In. Interface и Out interface съответните два мрежови адаптера . Като за по-сигурно се добавят два реда с разменени места на входен и изходен и отново с Action -drop или reject Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts