Jump to content
  • 0

Защо се виждат хостовете?

sirmilanov

Question

Здравейте колеги,

имам следния въпрос.

Имам два порта на РБ, които не са в бридж и не са слейв на някой мастер, на тях съм пуснал две DHCP-та, които раздават различни адреси на хостовете зад тях. Въпроса ми е защо хостовете от двете мрежи се пингват помежду си? Все ми се струва, че не би трябвало да е така.

7 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Ама че лесно :) , благодаря ти. Стана сега всичко е ок. И един допълнителен въпрос ако може. Това ли е единственото възможно решение на този въпрос?

• 0

не

Приеми, че правилата се изпълняват йерархично.

Можеш да позволиш и след това да забраниш. Също и обратното. Въпрос на практика и лични убеждения.

Стандартно повечето хора блокират в първия ред всё и вся. След това почват да пускат каквото им е нужно.

• 0
  • Administrator

Демек по BSD логика ;)

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

Малко след като реализирах тази забрана ми направи впечатление, че от всеки хост продължавам да мога да пингвам всички портове на РБ, чиито мрежи съм описал да дропи. Това не ми се струва нормално. Бъркам ли или имам проблем с конфигурацията?

• 0

Бъркам ли или имам проблем с конфигурацията?

Да, бъркаш. Независимо, че IP адресът се зачислява на интерфейс, то при пинг отговаря процесорът на у-вото, в случаят рутерът.

Пакетът въобще не стига до другият интерфейс. Ако искаш да блокираш такива пингове - сложи правило на вход (INPUT).

• 0

Благодаря за изчерпателният отговор, колега. Въпроса ми беше от чисто любопитство, радвам се, за отговорите от всички вас.