Ползвам DC++ клиент "Greylink". Една крачка напред е в сравнение с Pelink . И двата са на светлинни години напред в сравнение със StrongDC и предходните версии на DC++
Доставчика ми ми дава реално IP. Ползвам микротик рутер и искам да свържа DC клиента Direct connection.
На Firewall (passive,worst case) няма проблеми - работи. Обаче това е краен вариант и не е за предпочитане (особено ако това което търся да тегля го има един човек и той е пасив също ).
Значи опитвам да го свържа активна връзка.
Цъкнал съм отметката "Firewall with manual port forwarding". Написал съм някакви портове на TCP и UDP
Question
TiratroN
Здравейте!
Ползвам DC++ клиент "Greylink". Една крачка напред е в сравнение с Pelink . И двата са на светлинни години напред в сравнение със StrongDC и предходните версии на DC++
Доставчика ми ми дава реално IP. Ползвам микротик рутер и искам да свържа DC клиента Direct connection.
На Firewall (passive,worst case) няма проблеми - работи. Обаче това е краен вариант и не е за предпочитане (особено ако това което търся да тегля го има един човек и той е пасив също ).
Значи опитвам да го свържа активна връзка.
Цъкнал съм отметката "Firewall with manual port forwarding". Написал съм някакви портове на TCP и UDP
TCP 50000
UDP 55000
На TLS съм задал порт 50000
В микротика съм пренасочил портовете:
chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.1.254 to-ports=50000 protocol=tcp dst-address=x.x.x.x dst-port=50000
chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.1.254 to-ports=55000 protocol=udp dst-address=x.x.x.x dst-port=55000
Не се получава. Не тегли User list ,не започва теглене на файлове.
Опитах и с по-малки портове 5000 например. Също не се получава.
Заради доста други програми съм пренасочил техните си портове и те си работят - teamviewer,Radmin,VLC (заради стрийм от моя страна) .
Какъв може да е проблема?
Windows firewall - изключен
Avast Internet Security : firewall - изключен
Други защитни стени не ползвам.
Edited by TiratroNLink to comment
3 answers to this question
Recommended Posts