Jump to content
  • 0

достъп до микротик ап

InterCam

Question

здравейте, имам нужда от помощ и ще съм благодарен ако някой откликне :) казусът е следния: имам рутер микротик и след него имам ап грув клиент грув и мрежа зад тях. грувитата са закачени с вдс и имат вдигнат брич между wifi-то и eth-a. проблемът е че като се закача овън на рутера микротик имам достъп до устройствата след грувитата но не и до 2-те грувита. от рутера мога да ги пингвам и да ги закачам с телнет но не и от компютъра ми закаче с впн. ип-то на грувитата е вдигнато на брича но пробвах да го вдигна и на радиото и на лана ефекта е същия. та ако някой може да ме насочи каде бъркам ще съм му благодарен !

ISP

2 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Administrator

От тоя WDS няма нужда

а грувитата нямат зададен GW

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

имам и още един проблем с този линк сигнала е -55/-56 канала на които са е 5055 (от всики пробвани наи се закрепя на него)

просканирано е и от двете страни честотата не е зашумена, в близост до ап-то няма други антени в близост до клиента има 3 ап-тадо преди 3 дена си работеше идеално но тези дни имам проблем с ccq-то и бит рейтовете от апто към клиента е стабилно и закача на 150 мб но в обратна посока е ужас много играе и пинга също играе доста не къса носе мени от 2-3 до 15-20 мс съответно уплоада ми хич го няма. протокола който ползвам е nv2 nstream най добре се държи с него. разтоянието е 29 км антените са 90см чинии. ако н якой има идея по въпроса ще съм благодарен да я сподели !

проблема със закачането е решен благодаря ! остава по сериозния :(

Edited by InterCam

ISP