Jump to content

Въпрос за Ресета от разстояние на UBNT

jordan_ruse

Recommended Posts

Здравейте. Горд собственик съм на няколко УБНТ устройства и ми е писнало до болка от тях :). Преди малко за Пореден път в едно прекрасно време и навял сняг до "кръста" се катерих заради спрял М5. Отивам и какво да видя .... радост .... мигат 2 по 2 диодите за силата на сигнала = все едно си задържал повече бутона ресет. Въпроса ми е :

- как да *ба да я спра тази така нужна функция "ресет от разстояние"

благодаря.

Е те тая бах функция - никак!

А защо се получава при теб такъв "проблем"? Нали си наясно, че UBNT са продали милиони бройки от тях и те като устройства сами по себе си нямат проблеми. Остава да търсим проблема в майстора :)

... и яз можем, и тате може, ма козата си сака пръч!

Нещо или аз съм изпуснал в час или не знам. Но такъв проблем сме нямали никога. Имаме радиа с над 250дена ъп :)

Analog Audio™

Търси проблма в захранването. Вероятно или не достига, или е в повече.

Два пъти ми се получи подобно нещо сякаш някой ми е ресетнал устройството. Трафа на енергото е наблизо и идва по-силничък ток, затова сложих един стар стабилизатор и за всеки случай ново захранване, та вече втора година няма проблем.

С ресет бутона нещо не случих - две вече имам изгорели. Сега ползвам захранване за лаптоп.

Недокументирана особеност на всички устройства от М серията:

Подаването на + захранване на някой от четирите сигнални пина е еквивалентно на натискането на ресет бутона.

Който му се чете : http://dren.dk/mreset.html

Ако е импулсно захранването (както им са техните) няма значение входното напрежение т.е. не се отразява на изходното. При нас един път се беше ресетнало едно радио но не мисля, че е от вариране на изходното напрежение на захранването тъй като то не беше от техните и радиото не е от М серията. Според мен или е от "премигване" на тока или е по-скоро атака от вън.

Edited by master

Analog Audio™