netword Posted March 9, 2013 Report Share Posted March 9, 2013 Разглеждах РБ и се спрях на RB 450G. Имам 35 клиента( двама от който са торентажий), въпроса ми е да ли ще ми свърши работа. Ако не какво ще ми препоръчате за РБ. Искам да им пускам и ограничение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gbdesign Posted March 9, 2013 Report Share Posted March 9, 2013 Да, ще ти свърши работа. Но се научи, да се изразяваш по-ясно, като задаваш въпроси. Научи се и да даваш изчерпателна информация, за разстановката, за която питаш. Не е едно и също, дали осигуряваш 200 мегабита върху PON или 2 мегабита върху Wi-Fi на клиент. Link to comment Share on other sites More sharing options...
master Posted March 9, 2013 Report Share Posted March 9, 2013 Много е относително тези 35клиента какви са? 750GL на едното място от утре ще е с 32 и не е бил над 50% Load. Скоростите са 30 / 50 mb. Това не значи че при вас ще стане така. Никаква информация не сте дали за мрежата (ако е PPPoE иска повечко ресурси). Какви са скоростите и ограниченията и т.н. Analog Audio™ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator 111111 Posted March 9, 2013 Administrator Report Share Posted March 9, 2013 цената на лиценз 4 е по евтин от борда Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
netword Posted March 10, 2013 Author Report Share Posted March 10, 2013 Имам 10 клиента на ограничение от 50мб, 7 на 30мб и останалите на 18 ограничение от 8мб сваляне. И всички на 2 мб качване. Статични ип адреси. "разстановка" е следната булет М2 с сектор към хората , а от към клиентите съм поставил нанота (малки) и съм пуснал по един Switch и съм пуснал на на съседните къщи . След време ще пускам линк с две Nano bridge, до някой от клиентите и от там цялото място с лан-кабел. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsunami Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Тези wireless-и за нищо ги нямате . Булет че и М2,че и ПТМП, че и 50 мегабита на 10 човека, че и още маймуни на клона. Слез на земята. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netword Posted March 10, 2013 Author Report Share Posted March 10, 2013 Аз съм си на земята, въпроса ми е дали ще ми свърши работа и вярно ли е това че на тези бордове им се изключвали лан-портовете? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatoli Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Ще работи Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник" Link to comment Share on other sites More sharing options...
netword Posted March 10, 2013 Author Report Share Posted March 10, 2013 Anatoli благодаря за отговора Link to comment Share on other sites More sharing options...
msboy Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Аз съм си на земята, въпроса ми е дали ще ми свърши работа и вярно ли е това че на тези бордове им се изключвали лан-портовете? Аз съм си на земята, въпроса ми е дали ще ми свърши работа и вярно ли е това че на тези бордове им се изключвали лан-портовете? Вярно е че лан портовете на 450G падат от самосебеси без никаква причина. Поне засега проблема продължава. Но забелязах че ако включиш към проблемния порт гигабитова връзка т.е устройството което се закача там да е с гигабитов порт проблемите спират. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balthazar Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Няма шанс да ти държи 35 потребителя този калкулатор на реален тест с 2 компа вързани след него на разстояние от 7-8 метра и пускане на торенти вдига 100% лоад на cpu и умира Link to comment Share on other sites More sharing options...
master Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 450G ли ? Analog Audio™ Link to comment Share on other sites More sharing options...
RudY-ElectriC Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 (edited) Да ще работи, ама някак си, а за тия скорости с булет забрави, Mile преди време го каза, такива бози като P2MP, не благодаря ще пропусна, имаме една точка- булет М2 с омни 15 бд, за нея има закачени 5 човека, работи някак, ама проблемите по нея няма да ги споделям Edited March 11, 2013 by RudY-ElectriC …Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарни...те. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо… К. Иречек, Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiPSus Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 Ще работи! Помисли за два наностейшъна вместо секторна с булет. ... и яз можем, и тате може, ма козата си сака пръч! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anatoli Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 (edited) Няма шанс да ти държи 35 потребителя този калкулатор на реален тест с 2 компа вързани след него на разстояние от 7-8 метра и пускане на торенти вдига 100% лоад на cpu и умира да по кабел няма да се справи, но неговата схема е борд и wifi към абонатите и там повече от 10000-12000 pps посмъртно няма да минат а друг е въпроса за p2mp, колегата Руди от 3-5 месеца не е виждал точката за която говори, просто не се е налагало работи си и няма оплаквания Edited March 11, 2013 by Anatoli Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts