Jump to content

Bullet2 проблем /политнали елементи :)/


Recommended Posts

Здравейте. Наложи се подмяна на лан-а на един булет2 но леко се отплеснах и едни SMD-та 1-2-3 бройки се изпариха :). говоря за този сектор :

post-523-0-85425200-1362735829_thumb.gif

лошото е че нямам друго такова чудо на съвременната техника че да видя какви са липсващите части. Някой ще бъде ли така добър ако има под ръка да отвори и да измери какви са :). Много благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам едно пред мене, започвайки от С237 на дясно са 1 съпротивление около 8.3к и 2 кондензатора, които са видимо еднакви със следващия до тях. Първия е към маса на +Vpll. Дано ти е от полза. Аз имам един, който е залят с вода и не тръгва, свети само леда за захранване и нищо повече. Ако ти можеш нещо да помогнеш?

Редактирано от babula
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

оказа се че имам един мъртъв наностейшън2 който е със същия 8721, и като ги гледам май май са едно и също нещо в различно изпълнение и утре ще проследя от чипа към кой и какви смд-та отива и предполагам ще изгрее гадния булет :).

babula, аз лично процедирам по следния начин : заливам обилно с лошо миришещ парфюм :), търкам смело с четка с естествен косъм, оставям да до изсъхне и отново но с почистена четка, повтарям го това общо 2 пъти след което правя един оглед = в повечето случаи платката лъщи като нова и пускам. ако не тръгне на 90% е отишло за части .... много рядко се захващам да мъча нещо мокрено което не пали след почистване. Никога няма да забравя как веднъж отворих една кутия с един WAP54 и се изля поне литър вода в краката ми ..... направо го бях одписал, защото през цялото време е бил под напрежение. имаше доста части около който беше гърмяло /от окисите/ да не говорим че само жаби дето не беше завъдил и след почистването изглеждаше ужасноооо и още работи !!! няма такива машини :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.