Jump to content
  • 0

Billing с Excel

Question

Posted

Здравейте, искам да попитам следното:

Имам например 150 абоната в мрежата който си ги пиша в queue листа и след името на всеки пиша кога трябва да бъде спрян обаче ми идва трудно всеки ден да преглеждам листата

и въпроса ми е възможно ли е да се направи нещо подобно на "системка" в Exel където например да са всички абонати със съответните дати и Exel-а да ми казва например днес трябва да се спре "Еди кой си" и съответно да си ги подчертава или нещо подобно, опитах се но не ми достигна умствен партал.

Благодаря !

15 answers to this question

Recommended Posts

• 0
Posted

и Exel-а да ми казва например днес трябва да се спре "Еди кой си" и съответно да си ги подчертава или нещо подобно

И ако имаш работа днес и не можеш да го спреш? Искаш да си играеш като с "тамагочи" - да си ангажиран постоянно? 150 клиента е цифра която си закъснял много с билинг-а. Посоката е грешна с ръчно спиране на клиенти.

• 0
Posted

Тогава ? Я малко рязясни (Step by Step)

• 0
Posted

Аз преди време съм си играл с Ексела но е много трудно става за клиенти до 50 (става въпрос за ръчно спиране). Аз в момента ползвам безплатната програма NETAMS - http://www.netams.com/ . Но и каквато и програма да ползваш дори и платена не са чак толкова автоматични нещата например клиент който се връзва с PPPOE връзка и не се е излогвал с дни програмата не може да го излогне автоматинчно т.е да му прекъсне сесията за да спре интернета.

• 0
Posted

Но и каквато и програма да ползваш дори и платена не са чак толкова автоматични нещата например клиент който се връзва с PPPOE връзка и не се е излогвал с дни програмата не може да го излогне автоматинчно т.е да му прекъсне сесията за да спре интернета.

В голяма заблуда си колега ("градски") :) - въпрос на реализация

• 0
Posted

Инсталирах си usermanager IP/userman

Сичко Ок но незнам къде да въвеждам абонатите съответно и как да им правя кога да бъдат спрени и прочие, някой може ли да ми обясни ? Ще почерпя !

• 0
Posted

Благодаря, обаче нещо пак не става възможно ли е като проблем, че клиентите им раздавам ръчно IP-ta например 192,168,5,45 ..... 192,168,5,122 и т.н. и всеки си плача по различно време и по различно време ги спирам ?

• 0
  • Administrator
Posted

Не не е проблем

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0
Posted

В голяма заблуда си колега ("градски") :) - въпрос на реализация

Въпрос на реализация на какво на Билинг софтуера или на самата мрежова топология.

• 0
Posted (edited)

Колегата е отговорил. :) има и безплатни софтуери от години които го могат.

Edited by Tsunami
  • 0
Posted

Имам например 150 абоната в мрежата ... обаче ми идва трудно всеки ден да преглеждам листата

А ти какво работиш бе младеж, та ти идва трудно да си ги прегледаш с кафето отзаран, може па току виж и друго да видиш докато си в борда? Много чудо много нещо 150 абоната наизуст трябва да си ги научил :)

... и яз можем, и тате може, ма козата си сака пръч!

• 0
  • Administrator
Posted

Явно нечии познания по ексел куцат

като сортиране примерно или извеждане по условие в клетка

ето литература КЛИК

аз едно време се учих на ексел за ДОС без мишка на правец 16

Харесай поста ^^^

• 0
Posted

А ти какво работиш бе младеж, та ти идва трудно да си ги прегледаш с кафето отзаран, може па току виж и друго да видиш докато си в борда? Много чудо много нещо 150 абоната наизуст трябва да си ги научил :)

Студент съм нямам много време, затова искам малко да "автоматизирам" работата, благодаря за отговорите

• 0
  • Administrator
Posted

Студент съм нямам много време, затова искам малко да "автоматизирам" работата, благодаря за отговорите

извинение или оправдание е това?

http://xgu.ru/wiki/Биллинг_Ideco_АСР_%2B_MikroTik_ROS

до 200 клиента е безплатно

• Like 1
Харесай поста ^^^