blagynchy Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Има ли шанс да се лепне 2рия слот на платка и да заработи ? За батерията съм сигурен че като се сложи ще си помни/работи. 2D3: 2D2: 2D13: Разлика в борда не виждам освен д3 че има 3ти лан чип Аз мисля че може да не стане единственно от фирмуера/БИОС-а. Моля дайте мнение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 bobo Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Моето мнение е: -Няма да стане понеже няма такъв аликс фабрично. Средния лан чип е закачен на същата Pci шина (то само irq линията е проблем). Ако го разпоиш и намериш какви още части липсват--> да ще проработи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 blagynchy Posted February 22, 2013 Author Report Share Posted February 22, 2013 Нямам си идеа irq номерата. Целта ми не е да махам чипа на 3тия лан а да си запоя допълнителен (2minipci) слот. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted February 22, 2013 Administrator Report Share Posted February 22, 2013 http://wiki.soekris.info/Category:Net6501 Новото поколение е по добро от старото няма да видиш положителни страни от още един безжичен интерфейс Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 blagynchy Posted February 22, 2013 Author Report Share Posted February 22, 2013 Не съм казал че трябва да е точно безжичен интерфейс. Това ново поколение изглежда доста добре ама 300~eu са ми много, 2д3 го намерих в бг сайт за 200лв с кутия нови.. + това гледам че има шанс за бъзер още 2 усб-та ком2 и хард под IDE(40) но пак не знам дали могат да работят и карта и диск едновременно или /IDE=Prim(HDD)+Slave(ROM) само предположение/ нека знаещите да вземат думата. Мисля си че производителите са спестили нещата за сметка на цената която за /рейка/батери3.3/бъзер/pci слот) са макс 2-3лв. Борда ми хареса наистина защото може да си сложа линукс (pfsense) и че има 3 лан порта и най-голямото предимство че е 15w. Всички знаем тока стана скъп за поддържане на сървъри, станции и голями рутери в домашни условия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
blagynchy
Има ли шанс да се лепне 2рия слот на платка и да заработи ?
За батерията съм сигурен че като се сложи ще си помни/работи.
2D3:
2D2:
2D13:
Разлика в борда не виждам освен д3 че има 3ти лан чип
Аз мисля че може да не стане единственно от фирмуера/БИОС-а.
Моля дайте мнение.
4 answers to this question
Recommended Posts