Jump to content

USB към 232 конвертор избор?


master

Recommended Posts

До момента ползвах един който колегата беше купил от човек който често ползва и казваше че само с този нямал никакви проблеми. В интерес на истината работеше с всеки суич / рутер който сме го пробвали за разлика от други подобни китайски творение. Е днес обаче не тръгна нито с Cisco, Dell, HP и няколко други устройства.

Инсталира се нормално всичко изглежда наред но просто все едно че ком кабела не е включен. А лаптопите си станаха много "модерни" и нямат ком. Вие как се справяте с този проблем?

Analog Audio™

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам експрес кард, а за SOL не се бях сетил.

п.п. Намерих но и цената е много солена http://www.controlbox-bg.com/new/bg/sb101

Чудя се с пико няма ли да стане :)

Редактирано от master

Analog Audio™

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здр., проблема си има решение , 1 трябва да си сигурен ,че кабела (usb2rs232 ) е работещ което предполага е така . Конвертора се дъни от драйвер следва малко предистория , тези конвертори (99% които се ползват и са се продавали в бг.) са построени на базата на PL 2003 на

Prolific Technology Inc разбира се тук се ползват клонинги(главно китайски) и това е проблема .Разбира се ,че оригинални и клнинги работят с едни и същи драйвери но до 2007/2009г. понеже драиверите са на Prolific Technology Inc новите драйвери са написани и за проверка на genuine a по просто проверка дали чипа е оригинален на Prolific Technology Inc от тук следва ,че новите драйвери разпознават клонинга и го чупи.Решението стар драйвер, например проблема за Win7 е рещен с такъв за Vista .Tествано достатъчно през годините така,че успех .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да те само тези които не са с излятите чипове са с този но драйвера с който работеше (от оригиналния диск) просто спря. Сега пробвах на друг лаптоп ефекта е същия. Имам един лаптоп IBM T21 с компорт който мислех да продавам но явно няма смисъл да го продавам. Тествах с една програмка която проверява дали е свързан коректно въпросния чип но не го открива.

п.п. След като го отворих се оказа, че има спукана пътечка по захранването и сега работи. Но все пак си мисля да намеря алтернатива различна от USB то.

Редактирано от master

Analog Audio™

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е ама нямам време да откривам топлата вода :) . За сега работи дори го тествах с един измислен суич в момента и там си работи. Проблема е станал най-вероятно защото този преходник е без кабел - директно в усб то, и има 232 конектор където се слага стандартен кабел 232 към 232 който при нас е доста дебел и усб то е под напрежение понякога. Сега забелязах дори че самия усб конектор се е изкривил малко.

Analog Audio™

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ползвам същото като това, ЩРАК, само че аз го купих преди около 4 години от "Ди Ен Джи" (D&G) за 50 кинта, никога до сега не е правило проблем, дори и на Win7 си работи.

…Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарни...те. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо… К. Иречек,

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за отговорите. Към момента това пак си работи но определено ще се се търси решение към Lan. Мисля си да мъча PicoIP ако имам време.

Analog Audio™

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.