Днес за първи път сядам да се видя що е това микротик.Естествено всичко почва с проблем . Настройвам единиq на "AP bridge", 2-рия на "station", задавам на ЛАН1 адрес 192.168.71.18 и на ВАН1 адрес 192.168.71.19
аналогично на втория микротик ЛАН1 -> 192.168.71.20 и 192.168.71.21
Ползвам ALIX 2c2 с микротик 2.9.50. Проблема ми е че след connect нямам пинг от PC-to закачено от единия микротик до ИП-то на другия микротик или другото PC.
Досега съм ползвал АП-та и там е достатъчно само connect и всичко си тръгва. Пробвах да закача АП към микротика. Привидно няма проблем. Но като пусна пинговете - няма никои !!!
Трябва ли да се настройва нещо допълнително за да почне Микротика да рутира ?
Другия ми въпрос е дали има проблем да се ползват за връзка микротици с различни версии (примерно 2.9.27 и 2.9.50)
Question
Guest martidim
Здравейте,
Днес за първи път сядам да се видя що е това микротик.Естествено всичко почва с проблем
. Настройвам единиq на "AP bridge", 2-рия на "station", задавам на ЛАН1 адрес 192.168.71.18 и на ВАН1 адрес 192.168.71.19
аналогично на втория микротик ЛАН1 -> 192.168.71.20 и 192.168.71.21
Ползвам ALIX 2c2 с микротик 2.9.50. Проблема ми е че след connect нямам пинг от PC-to закачено от единия микротик до ИП-то на другия микротик или другото PC.
Досега съм ползвал АП-та и там е достатъчно само connect и всичко си тръгва. Пробвах да закача АП към микротика. Привидно няма проблем. Но като пусна пинговете - няма никои !!!
Трябва ли да се настройва нещо допълнително за да почне Микротика да рутира ?
Другия ми въпрос е дали има проблем да се ползват за връзка микротици с различни версии (примерно 2.9.27 и 2.9.50)
2 answers to this question
Recommended Posts