Jump to content

UBNT -setup помощ !!

cherepa

Recommended Posts

Колеги, помагайте .:)

Имам един Nanostation M2 който искам да го пусна в SOHO router mode и от него да ползвам нета.

Същият е с изгорял lan0 port и ползвам lAN1 (secondary).

Проблема e там,че доставчика ми дава IP-address по MAC, и клонинга на MAC address-aна Nanostation-a в случая не помага.

След като свържа устройство (лаптоп) и отворя WEB-a излиза страница на доставчика според който има неразпознато мрежово устройство и изписва адреса на непознатото устройство (Wifi -MAC address-а на лаптопа).T.e има транспарент ситуация в която ISP-то не вижда МAC адреса на Nano-то в което съм му задал да клонира от акаунта ми при моя доставчик.

Някаква идея имате ли ?

Да, обадих се и го прихванаха, след което отново същия проблем-бях пренасочен към портал на доставчика указващ за непознато устройство в мрежата им както и MAC адреса на това устройство което отново се оказва ,че е лаптопа.

В случая Наното пропуска прозрачно мак адреса на лаптопа към доставчика ми.Пробвах и с гсм да се конектна и там същата ситуация-взима си IP и при опит за сърфиране се показва същия инфо портал на доставчика и ми показва отново ''неразпознато'' устройство , но показва адреса на ГСМ-а.

Опитах и със софтуер NMAC -смених mac-a ,НО се смени адреса на LAN0 (МAIN port-a),който всъщност е изгорелия порт.

Целта ми е secondary port-a da e WAN i и да стане рутер.

в случая наното се държи така все едно не съществува и пропуска MAC адресите на крайните устройства към доставчика. :(

Сложи си скрипт който да се стартира при всяко пускане на устройството и да сменя мака на секънд порта ти :)

И кой е тоя доставчик в Бургас който локва по мак защото аз не се сещам за такъв.. дори комнет махнаха тази опция

Слагаш му фърм 5.5, ако не е с такъв.

1. Избираш lan1;

2. del;

3. WAN interface се сменя на lan1;

4. (незадължително) Клониране на МАК.

post-599-0-34262500-1355560430_thumb.png

Как да сменя MAC-a на LAN1? с Nmac когато тествах да го променя се смени MAC-a на LAN0 което не ми върши работа защото е изгорял порт.

Обади се доставчика ти да ти го смени, не да се правиш на хакер

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

И не ти трябва NMAC за да смениш мака и в крайна сметка порта ли е изгорял или наното е крадено :) Защото в Бургас няма фирма филтрираща по МАК : ) но за сметка на това има много шматки крадящи УБНТ Техника : )

Булсат не раздава ли по мак

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

Обади се доставчика ти да ти го смени, не да се правиш на хакер

мда, , след две поредни молби към доставчика това не бе направено от тяхна страна.

колкото до това дали е крадено имаме фактура . Закупени са от магазин.

И не ти трябва NMAC за да смениш мака и в крайна сметка порта ли е изгорял или наното е крадено :) Защото в Бургас няма фирма филтрираща по МАК : ) но за сметка на това има много шматки крадящи УБНТ Техника : )

Къде видя Бургас ?

Edited by cherepa