Jump to content

IPv6 и домашните рутерчета

MiPSus

Recommended Posts

Клиента си купува нов рутер за да ползва IPv6 световната мрежа, освен ако не иска да си купи заобиколно решение :)

след като не му трябва реално ип дреме му на потребителя че рутера му взема ип от мрежа 192.168.х.х

за къде се бърза с това v6

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

В IPv6 никъде не е мислено да има домашен рутер (Firewall/NAT) целта е всички да са в Интернет директно :)

Повечето от новите рутерчета поддържат IPv6 в passtrue режим + по старому за IPv4.

Миро , ако мислиш, че е лесно да поддържаш NAT на голям трафик ...? Отделно има игри като DoTa , които и на домашния рутер се мръщят - искат публично IP. Моя LIR вчера го питах и ми предложи ЕДНА C мрежа и то щото съм заслужил, стискали някоя и друга мрежа за нови абонати просто!

Отделно трябва да връщам една /22 :(

И не само аз съм в тази ситуация. Проблема е голям, но не го осъзнаваме. Една камара хардуер за още по-голяма камара пари имаме в мрежите и той ич и не отбира v6!

• Like 1

... и яз можем, и тате може, ма козата си сака пръч!

те ИП-тата със сигурност не стигат, но въпроса с НАТа може да се реши. има потребители дето ги боли .гз дали ще имат реално ип, повечето играещи искат такова, но със сигурност ако предложиш отстъпка в месечната такса на някой баба/дядо или друг обикновен потребител който ползва само скайп и абв за връзка с детето си в щатите не вярвам да го интересува ип-то му дали е в4 или в6. (На неговия трафик трябва да може да го удържиш на НАТ)

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

Виж са Миро, имам си конкуренция която да "...предложиш отстъпка в месечната такса.." щото за толкоз им стига ресурса, аз не си падам.

А относно "...потребител който ползва само скайп и абв за връзка с детето си в щатите..." те тука те ше требе и международен ъплоуд , че ше искат и да го видят, ма тя конкуренцията и от това икономисва :)

Не разбирам само, къде е проблема със IPv6 - мрежа като мрежа , даже позволява повече и е по-подредена, скалирана , що требе се дърпате като магарета на мост?

Edited by MiPSus

става въпрос за рутерчетата на клиентите... отново баба и дядо ;)

Е дай са като са баба и дядо и миришат на земя , да нямат Интернет като хората. Ще пускам промоция със надслов " Интернет - последен шанс" :(

А за къде се бавим да се възползваме от IPv6 ?

И аз това се питам.

Ама в момента в провинцията, кой доставчик предлага свързаност IPv6 на прилична цена не се сещам нещо.

• 2 weeks later...

IPv6 не се налага, защото към момента от него няма печалба (освен за производителите на хардуер), а се очакват известни проблеми при конфигурирането на мрежите докато нещата си дойдат на мястото.

За мен NAT не е решение на проблема с ичерпващия се брой адреси, а е крачка назад. От IPv6 има много ползи като end-to-end connectivity и ще позволява по-лесно управление на всякакви IP enabled джаджи които ще се навъдят по домовете ни в близко бъдеще. За съжаление доста малко доставчици в България имат тестови мрежи и никой не си дава зор да ги предложи на масовия потребител.

• 2 weeks later...

Аз лично ползвам главо рутери на който мога да кача DD-WRT което би трябвало да ми реши проблемите, а и когато опрем до версия 6 най-вероятно пак ще има рутерчета по 20-50 лева с които да се закърпи положението :)

• Administrator

Аз лично ползвам главо рутери на който мога да кача DD-WRT което би трябвало да ми реши проблемите, а и когато опрем до версия 6 най-вероятно пак ще има рутерчета по 20-50 лева с които да се закърпи положението :)

то това не си е решение така ще спестиш обновление на 10% от наличните останалите в коша
Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 2 weeks later...

Вече и торентите работят (версия над 3.2) със v6

post-575-0-77465100-1357739817_thumb.png

• Administrator

това е Тeредо протокола не е нищо ново

http://en.wikipedia.org/wiki/Teredo_tunneling

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ