До сега не ми се бе налагало да използвам EoIP тунел със повече от 50Mbit/s , ма му дойде времето и се почват тестовете. Във форума на микротик всички ревът , че едвам 30 мегабита , че не знам какво си, та реших да го проверя
Първо със стейбъл 5.21(5.22 не са променили кой знае какво ) , втори опит със 6.0rc5 (другите ги прескочих).
Резултата се вижда на картинката ,а постановката е:
на 450-ките има EoIP между тях , свързани са през ether1 портовете , а EoIP тунелите са бриджнати съответно с портове ether5 които са на 100-те мегабита връзки
При теста на 5.21 пинга беше между бордовете, а със 6.0 беше до друга машина през 100мбита , затова е по височък.
Теста е с по-едрички пакети (такива имах) около 1300 байта
... и яз можем, и тате може, ма козата си сака пръч!
Question
MiPSus
До сега не ми се бе налагало да използвам EoIP тунел със повече от 50Mbit/s , ма му дойде времето и се почват тестовете. Във форума на микротик всички ревът , че едвам 30 мегабита , че не знам какво си, та реших да го проверя
Първо със стейбъл 5.21(5.22 не са променили кой знае какво
) , втори опит със 6.0rc5 (другите ги прескочих).
Резултата се вижда на картинката ,а постановката е:
Роутер(интернет) --- 100Мб оптика --- RB54G --- кабел Gigabit --- RB450G --- кабел 100Мб ---- Лаптоп
на 450-ките има EoIP между тях , свързани са през ether1 портовете , а EoIP тунелите са бриджнати съответно с портове ether5 които са на 100-те мегабита връзки
При теста на 5.21 пинга беше между бордовете, а със 6.0 беше до друга машина през 100мбита , затова е по височък.
Теста е с по-едрички пакети (такива имах) около 1300 байта
... и яз можем, и тате може, ма козата си сака пръч!
9 answers to this question
Recommended Posts