Nedelin Posted August 7, 2009 Report Posted August 7, 2009 Прочетох цялата тема MikroTik 802.11n най-после !!! но не разбрах едно нещо. Може ли този N стандарт да работи само с една антена. И ако може да ми разясните на кратко идеологията на този стандарт. Извинявам се за тъпия въпрос Поздрави!! IoT and home automation | Largest DDoS Attacks: Are we safe? | Blockchain Technology Beyond Cryptocurrencies | Cloud Trends of 2018 | Windows or Linux for your servers | The Benefits of IPMI for your dedicated server
Guest Posted August 7, 2009 Report Posted August 7, 2009 С една антена силата е по-малка и производителността е по-малка. с N скоростта уж е по-голяма, и както показват някои тестове - това е така, на MikroTik картите са на добри цени...
Nedelin Posted August 7, 2009 Author Report Posted August 7, 2009 По характеристики на N стандарта с една антена колко трябва да прекарва? С две антени знам, 300Мбпс, а с една? Питам защото имам една идея. Тя е следната, за АП-та да пущам N стандарт. И за CPE новите едимакси на N стандарт (околко 90лв.) но с една антена, за да е по евтино на клиентите. А и колкото и да прекара пак ще е повече от B/G стандарт. А и друг въпрос ми дойде току що. Ако АП-то го пусна на B/G/N микс, и ако се закачат клиенти които са само B/G, ще пречат ли на клиентите които са на N. Поздрави!!! IoT and home automation | Largest DDoS Attacks: Are we safe? | Blockchain Technology Beyond Cryptocurrencies | Cloud Trends of 2018 | Windows or Linux for your servers | The Benefits of IPMI for your dedicated server
Administrator 111111 Posted August 7, 2009 Administrator Report Posted August 7, 2009 ако клиентите са до 100 метра става N антените трябва да са 2 с 1 нестава Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 / RB952Ui-5ac2nD-TC ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ
Recommended Posts