Jump to content

Мтел/Мегалан - преместена


SS7

Recommended Posts

  • Собственик

Здравейте , като топология тук се ползва РОN (а и навсякъде де що купят си правят pon е има случаи и наготово закупена pon мрежа) като техника се ползва Nokia ,Zixel сега са орентирани към Huawei и масово се работи само с тази производител.Става въпрос за OLT & ONU за STB Zixel i Huawei .Адресите се раздават от DHCP при клиента onu'то се следи отриризира в мрежата по MAC , но имат и 'неизползвани ексрти' , повече са вложили за защита при STB'то потребител и парола като споследното ти спират достъпа или редирект към съощения за плащане и дпуго каквото си решат.Мнение за телевизията им ( разбирате ,че като купени от Мтел Мегалан и Спектърнет ползват телевизия с бранда Mtel) с една дума боза ,с повече програмите са разделени на икономичен основен и разширен пакет тв. програми а забравих и HD отделен като пакет 10 програми за 20лв. на месец ако се не лъжа (но всичко ако има интерес мога да кажа с подробност) ,качеството не струва лично съм правил сравнение с Булсат и Мтел дори и при HD тргедията е пълна да не сравняваме цените ,че там трагедията еоще по голяма Мтел. С една дума тв'то е като на селска кабеларка (да не обиждам някой селски кабеларки защото вярвам , че има такива дето ще ги 'сложат в джоп') програми от кол и въже за БГ и достъчно количество свободни тв програми от Astra Hot Bird (където със сат.рес. можеш да си ги гледаш в разкошно качество) за да получат около 180 програми.Та на въпроса защити при 'шернато влакно' ...... за мен топологията pon е уязвима стига да имаш достъп до нея(най малкия проблем).Да чуем и други колеги с реален опит.

добър очерк. тепърва ще става още по зле , в предвид кой ги купи . Щото купувача с огромна скорост се превръща в "търговия на дребно" , като със същата скорост се отдалечава от всякакви ИТ дейности , скоро ще изгонят и де що има кадърен човек от спектър и мегалан , щото приключиха вече с техните си хора . моите съболезнования на колегите работещи (все още) там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

SS7 напълно съм съгласен с теб . Просто ИТ дейноста е поверена на някакви админи а боса гледа само за финикйски знаци.Няма колектив от съмишленици (собсвеници работници) върви се буквално по хора ,бивши партньори са погълнати по най наглия начин един си споменал злоупотреба направо казано озурпиране на бази с данни на клиенти (които не са тяхна собсвеност) , у тъй като до вчера сте били 'едно' и те познават много добре се нанасят и удари 'под кръста' само и само да си велик с повече абонати пред Мтел(мегалан ). В добрия случай получаваш трохи за абонатите си (тях само това ги интересува , мрежата си я правят наново) Мтел(мегалан) са платили по 250 евра за 1 потребител на тебе и 200 лв. нети дават . Понеже съм преживял 90г. на миналия век имам чувството ,че сме сега в тези бандитски години (невороятно но факт). Млади момчета се трепят от работа няма събота няма неделя (почивни дни пак има разхвърляни през седмицата) 2 или 3 работят 1 ги гледа(отговиник някакъв) на някой съм им давъл жокер да помислят 'изграждате мрежата' и после 2 групи сплайст и 4-5 групи за аварии и инсталации за цяла област стигат другите аут .Някой ще каже ами ако се доизгражда мрежата нови големи трасета ами има доста фирми с нужната техника така ,че е по евтино да се наеме външен изпълнител.Темата е дълга ,да ме извини jaredharet ,че му успамих темата но нямаше как да не допълня SS7 когото задочно познавам .
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спектърнет ги има колкото и Мегалан дочу се ,че до края на годината ще остане бранда Мтел(основание за това е преминаването на билинг системите на 2'те към билинга на Мтел).Някой може би знаят част от клаузите при купуването на Спектърнет и Мегалан а именно запоазване на двата бранда за 1г. с някаква клауза да се види каква печалба ще генерират.Това продължи повече от 1г. просто 2'те купени фирми ги използваха за троянски коне а именно за поглъщане на други фирми от бранша и да не обвинят Мтел в налагане на монопол.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Договорите бяха за 2 години да не пипат нищо по фирмите, но те отминаха мисля че минаха. А темата беше за съвсем друго нещо и яко я успамихте. ::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Офтопик:

Още ме е яд, че се продадоха Мегалан, много радваха как си изпипваха нещата.

Радваш се щото четеш форума само и си фантазираш, ела като мене да им ползваш мрежата да видиш "радост" , ама още една седмица и чаооо >:( да живее БТК.

9 портов TP-Link и кучи конвертори 100мегабита по 2 влакна наблъскани в таблото как дойде, в таблото изгоряло захранването, а от Мегалан ми викат - всичко си работи?

По междудругото форумът им беше (и може би още е), като вестник "Работническо дело" , за партията или добро или нищо ;D

Редактирано от MiPSus

... и яз можем, и тате може, ма козата си сака пръч!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не само там четох преди, имам познати, които работеха там (ланаджии), а и потребители техни. Сега може да е такава ситуацията, но преди 2-3 г. беше по-добре (ред в шкафовете, добре маркирани кабели и прочие). Както и да е - минало.

Имаха интересни свои разработки за защита, телевизия и прочие...

“...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за мненията.

На опарените - дръжте се.

Спрете да приемате това което бизнес света прави - като тормоз и спрете да го relay-вате към останалия свят и собствената си бизнес среда.

Спрете да се държите като жертви които искат да навредят на свой ред.

С Неебателност към спокойствие.

Всеки засегнат бизнес да си завежда дело и да се бори.

Всеки който има проблем - да си поеме отговорност пред себе си за решаването на проблеа си, защото друг - няма да поеме.

Не ме цитирайте, благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не се разбрира смисъла на написаното отгоре - знам че малко си докачлив колега на тема едит-ване на постинги ама май ще се наложи на горния

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз не разбрах кво да търся във италянския гугъл - нали www.google.it пък и на англииски

но има ли дилъри намесени по добре да са на някаква техника, олееееее трябваше да поръчам днес един борд RB750 за една фирма

Редактирано от NeTmAsTeR
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Собственик

И Спектър и Мегалан ги няма вече . Бяха добри фирми .

RIP.

Да , не само при тях е така, ама мисля, че са първенци. Има публична информация с колко са намалели приходите им през последните 2 години.

Числото е стряскащо. Имам любим израз - " Мениджъри за масово поразяване" :)

Нооо , и те си намериха майстора.

http://www.capital.b..._i_za_mobiltel/

Изобщо в Капитал има много писания по въпроса (чудя им се как го правят , щот нали знаете ...... , евала)

Един коментар от там :

Аз на мястото на Майерхофер нямаше да се притеснявам вече толкова за пазарния дял и приходите, защото така или иначе дните му в Мобилтел / Телеком Аустрия са преброени. По-притеснителното в случая е, че бившите мениджъри на Мобилтел малко или много се оказаха негодни и неспособни да виреят в други компании. Бившите CEO-та на Телеком Аустрия (Борис Немшич) и на Мобилтел (Йозеф Винацер) бяха изхвърлени като кучета от новите им компании. Бившото CTO на Мобилтел (Александър Кухар) беше понижен до някакво локално директорче, след като си го прибраха от България.

Бившия вече CFO Петър Петров отиде във Виваком заедно с част от приближените си хора. Останалите служители в Мобилтел са крайно демотивирани и очакват следващите съкращения или да бъдат прехвърлени към някоя от компаниите подизпълнителки след много години вярна служба.

Човека който провали миграцията на билинг системата Алекс Щок беше изпратен да вилнее в Мегалан, в резултат на което и те значително понижиха качеството и се демотивираха.

За загубеното доверие на клиентите въобще няма да говоря... Положението никак не изглежда розово...

незнам ама спектър има ли ги въобще? некви слухове се носят...

иначе не само при ментел е така. ^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.