Jump to content

Какви методи на защита използват megalan


jaredharet

Recommended Posts

Здравейте , като топология тук се ползва РОN (а и навсякъде де що купят си правят pon е има случаи и наготово закупена pon мрежа) като техника се ползва Nokia ,Zixel сега са орентирани към Huawei и масово се работи само с тази производител.Става въпрос за OLT & ONU за STB Zixel i Huawei .Адресите се раздават от DHCP при клиента onu'то се следи отриризира в мрежата по MAC , но имат и 'неизползвани ексрти' , повече са вложили за защита при STB'то потребител и парола като споследното ти спират достъпа или редирект към съощения за плащане и дпуго каквото си решат.Мнение за телевизията им ( разбирате ,че като купени от Мтел Мегалан и Спектърнет ползват телевизия с бранда Mtel) с една дума боза ,с повече програмите са разделени на икономичен основен и разширен пакет тв. програми а забравих и HD отделен като пакет 10 програми за 20лв. на месец ако се не лъжа (но всичко ако има интерес мога да кажа с подробност) ,качеството не струва лично съм правил сравнение с Булсат и Мтел дори и при HD тргедията е пълна да не сравняваме цените ,че там трагедията еоще по голяма Мтел. С една дума тв'то е като на селска кабеларка (да не обиждам някой селски кабеларки защото вярвам , че има такива дето ще ги 'сложат в джоп') програми от кол и въже за БГ и достъчно количество свободни тв програми от Astra Hot Bird (където със сат.рес. можеш да си ги гледаш в разкошно качество) за да получат около 180 програми.Та на въпроса защити при 'шернато влакно' ...... за мен топологията pon е уязвима стига да имаш достъп до нея(най малкия проблем).Да чуем и други колеги с реален опит.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко по-близо до темата, някой има ли информация какво са ползвали преди да ги купят мтел - за филтриране на вътрешния трафик от вируси/броадкаст/засичане на рутери и прочие. Четох преди време из форума им и ми напомня на някаква автоматизация с proxy arp, но не съм сигурен.

Офтопик:

Още ме е яд, че се продадоха Мегалан, много радваха как си изпипваха нещата.

“...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До Админите всичко което не е по темата на титуляра изместете ,че яко се омаза темата на титуляра да извинява още веднъж.Пускам такава тема защото явно има каккво да се каже.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.