Jump to content
  • 0

Wireless - Ограничение на upload скоростта?

None

Question

Здравейте.

Модела на рутера е 951-2n

Пускам wireless и искам да огранича скоростта. На download я ограничих от Tx менюто на wlan1 интерфейса.

За wireless-а има DHCP сървър и дава адреси от 192,168,88,2 до 192,168,88,10

Искам да огранича скоростта на 2М download и 20kbps upload. Или за всички потребители да е толкова - или за всеки по отделно (едно от 2те, понеже някой като upload-ва през wireless-а и спира/прекъсва интернета на другите потребители).

Пробвах какво ли не. Ограничава се само скоростта на download.

Пробвах и това -> http://www.technotrade.com.ua/Articles/how_to_limit_throughput_mikrotik.php .Зададох IP адреси по отделно и за всичките наведнъж.Не работи. За interface задавах wlan1, bridge-local, all - с нито едно не работи.

Всеки който питам ми дава някакви теми да чета. Четох. Гледах клипчета в youtube. Бъркам нещо малко и не знам къде. Изгубих няколко дни само с тези неща. Мислех си, че това е нещо елементарно и лесно за настройка, но съм бил далеч от истината.

Recommended Posts

• 0

подаваме жокер - прави се със SIMPLE QUEUES със картинки е направено почти идеално по горния линк - но е необходимо предварително да си дефинираш потребителите ИП адрес - на картинката потребителя андреи със предварително зададения му ИП адрес е показано как се ограничава

• 0

Мерси за жокера.

Не знам какво стана - ама сега работи. Няма да го барам. Само да видя как да направя backup с тази конфигирация, че да не стане нещо

• 0
  • Administrator

втори жокер забиваш лимита в DHCP профила така само ще си прави правило в Simple Queues

• Like 1
Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

втори жокер забиваш лимита в DHCP профила така само ще си прави правило в Simple Queues

имаш предвид да си пусне хотспота и тои да раздава хем адреси със дхсп хем лимити на скорости ли

нещо профили на дхсп не намирам ???

• 0
  • Administrator

не имам предвид DHCP статично раздаване и там си има каквото си искаш

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

DHCP съм го пуснал на динамични, да раздава от 2 до 10. Има ли вариант за даден MAC адрес да раздава друг адрес (или поне точно определен, примерно 10). Понеже да си ползвам за мен по-висока скорост като ми се наложи през wireless, а другите да са си ограничени

• 0

Нищо че си го настроил да раздава автоматично от 2-10. На теб може да ти даде ип-.52 ако искаш. Виж static

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• 0

мерси. Дадох му това дето ми е в момента да ми е Static - (тоест 10). Отделно ограничих само това IP. Така при нужда ако искам да си махна ограничението на скоростта ще мога да го направя по-лесно

• 0

не разбирам какъв мазохист си да се самоограничаваш...

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• 0

Интернета основно се ползва на 3 компютъра - един за работа и 2 за други дейности (2 PC-та и 1 лаптоп). Ограничавам скоростите на всички да са под максималните - така и да се теглят филми или да се прави нещо друго - няма да спира интернета на този на който ми е важно.

Лятото wireless-а се ползва и от други хора и затова него съм го ограничил повече. Това ограничава и скоростта към лаптопа, но за дейностите за който се ползва му е достатъчно (ако аз ще го ползвам и ще ми трябва бърза скорост за нещо - ще си я увелича).

Пък и 10Mbit да се ограничи на всеки по 8Mbit не е кой знае какво ограничение - хем се тегли от 80% от капацитета на връзката, хем на другите няма да им прекъсва.

• 0

• 0

И за какво да ги чета тези работи? Не можете ли да обясните на елементарен език какво е queues?

И защо ми давате да чета всичко за mikrotik? Или за TCP/IP протокола?

Питах нещо елементарно и дали съм го направил правилно и ако не - как да го направя. Вашата отговори са все едно да спукате гума, да отидете да ви я сменят и от там да ви кажат да прочетете за устройството на автомобила.

За момент си помислих, че този форум е по-различен от другите и можете да отговорите точно и ясно на някого (като в други теми), а не да давате жокери, източници на информация и т.н.

Чел съм и не съм разбрал - затова питам. Ако бях разбрал всичко - нямаше да си губя времето, както и вашето.

Благодаря ви за мненията и за отделеното време