Jump to content
  • 0

mikrotik >5.18 ssh проблем

ushoplias

Question

Здравейте,

имам един perl скрипт за бекъп на микротик през ssh (ползвам Net::OpenSSH), и забелязах че от някои микротици неможе да си вземе експорта, и тези микротици са версия 5.18 и нагоре. Ръчно стартиране на скрипта - работи, но когато е от крон-а - не работи, миротика не връща нищо, няма и грешка. Намерих тема във форума на микротик: SSH between routers, works in terminal but not in script? и си мисля че проблема ми е същия (когато е от крон ssh клента няма терминал и няма stdin). Пробвах с различни опции на клиента, -tt за форс за терминал, сетване на променливи на обкръшението, но нищо не се получи.

Та въпроса ми е: може ли по някакъв начин да се излъже микротишкия сървър да върне нещо ?

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Administrator

Правиш работата наопаки т.е. микротика да праща, че и има и няколко варианта как да го прати.

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

Знам за вариантите, но по ме устройва ssh-то, че с един скрипт си бекъпвам и микротиците и убикуититата. Само слагам устройството на дюда, а скрипта си ги взема от там и си ги бекъпва.

Тръгна, с open2 фунцията от Net::OpenSSH. Сега остана с това да има проблеми със старите версии и ще се грумна ... :)

ПП: Сега пък старите версии май не поддържат повече от една команда по този начин ....

• 0
  • Administrator

Хомогенизирай версиите и ще решиш проблема

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

И аз това съм си мислел, ама нещо не ме кефи как се държи 5.х на РБ133, то май не понасят нищо по-високо от 2.9 :)