dich69 Posted October 10, 2012 Report Share Posted October 10, 2012 (edited) Здравейте, нов съм във форума и затова не знам дали това е правилното място, но нека си искажа мъката. Разполагам с РБ750. Получавам от провайдъра по PPPoE акаунт 3 реални IP, искам те да бъдат разделени по следният начин, на 2-ри порт да ми излиза 1-вото IP, което захранва една мрежа с интернет, а през 3-ти и 4-ти порт да излязат другите две IP-та, които да свързват едни машини които трябва да се управляват отвън. Идеята ми е тези IP-та които са за машините да нямат допир с вътрешната мрежа която излиза през 2-ри порт. Как трябва да настроя това пренасочване. Благодаря предварително. Edited October 10, 2012 by dich69 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mupo neTkoB Posted October 10, 2012 Report Share Posted October 10, 2012 http://wiki.mikrotik.com/wiki/How_to_link_Public_addresses_to_Local_ones на първото ип ще му направиш маскарадинг на мрежата която захранва а другите сървъри дето са на 3-ти и 4-ти порт ползвай по-горе линка Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts