Jump to content

проблем с хоп

kiril11

Recommended Posts

Здравейте имам следния приблем имам линк с хоп направен е с бондинг balance rr,проблема идва от там че като пусна тест на tcp между 1вия мк и 3тия прекарва скорост от 80-85mbs а между 1вия и последния т.е 4тия скороста е 40-50мбс тествал съм във всички варианти сигнала е добър, картите по отделно карат по 60mbs на tcp тест.

• Administrator

ами направи тестове между 1-я и 2-я и между 2-я и 4-я :) и ще придобиеш по - ясна представа за какво иде реч.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

пускай тестове между машините. ако проблемът (по-малък bandwidth test) е в някой от краищата, замисли се къде е този край. може въпреки сигналите (че са хубави) да имате голяма интерференция, поради което линкчето прави 70% тест в тази си част. имах подобен проблем в градската част на линк, който иначе е от няколко хоп-а. смяна на: 1. поляризацията; 2. канала; 3. платките с по-чувствителни доведе до малко по-стабилни резултати. но МАХНИ ТОЗИ 2.9.27! бръкни за н'екой лев в джоба, новите версии са съвсем друго нещо. nstreme е коренно друг, драйверите работят по съвсем друг начин.

пробвал съм и  rb433ah ефекта е същия между 1-2 скороста е 85-90мбс tpc тест  между 1-3 също между 3-4 85mbs  4-2 пак е 85

ако на някоя от средните точки всички карти са на 1 машина може взаимно да се зашумяват

примерно 2-ра точка работи добре към първа и трета но между първа и трета нестава защото едновременно върви трафик и в двете посоки

не ползвам 4 машини за линка т.е 2 x 2 :) пробвах и със switch между машините пак същото сменях карти може да се каже пробвах  всичко ( това което знам).

• Administrator

Доколкото разбирам когато са по отделно работят , но всички Не, демек линка се самозашумява. Какви мерки си предприел за това?  Само с това инфо което си писал едва ли може да ти се помогне повече, ще си играем на научкване.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!