Jump to content
  • 0

Създаване на прокси сървъри

pastet89

Question

Здравейте,

опитвам се да разбера за какво точно може да се ползва RouterOS и дали ще ми бъде от помощ в моя случай.

Въпросът ми е следния: имам сървър и искам да разбера дали има начин ако си купя мрежа с ИПта да я закача към сървъра и да си направя сам това нещо, наречено proxy service, за което в момента плащам месечно.

Ако съм длъжен за целта са позлвам RouterOS може ли някой да ми прати линк с инструкции или нещо подобно, и също да ми каже дали може да се сложи на машината едновременно и линукс или ще трябва втори сървър само за прокситата?

Благодаря предварително!

12 answers to this question

Recommended Posts

• 0

не се разбра нищо от идеята - я по подробно обясни какво искаш да направиш , как изглежда , как си го представяш и тн, как точно да работи ? и що прокси а не рутиране ??? иначе РОС само кафе да прави и да отваря бирата не може

Edited by NeTmAsTeR

• 0

Имам 2 сървъра - сървър А в Холандия и сървър Б в България като А е под наем от хостинг провайдер а Б е лично мой и е просто поддържан в хладиници и свързан към интернет.

Оттам планът е следния - купуват се Х брой ИПта от някой интернет доставчик, свързват се към сървър Б, така че да може той да има всички тези изходящи ИПта, и после от сървър А се правят заявки през Б, така че Б е в ролята на прокси сървър и предоставя всичките Х ИПта.

А -> Б ->IP1 -> C

А -> Б ->IP2-> C

А -> Б ->IP3-> C

където IP1, 2 и 3 са ИПтата които правят заявките към сървър C, който е да речем някакъв друг сайт.

IP1, 2 и 3 са част от рейнджа Х който купувам от интернет доставчика.

Вече приятел който се занимава с това ми каза че 100% е възможно но не зная как и сега проучвам.

• 0

стартирай на сървър Б PPTP сървър и се свързваш към него и след това излизаш с неговите ип-та на където си искаш

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• 0

Ако искаш да продаваш български адреси в Холандия - няма да стане

не разбирам каква е целта на заниманието освен упражнение

• 0

Здравеей pastet89,

Кажи каква е крайната ти цел и ще те насоча/им. Много странно си го разяснил, защото сървъра в Холандия точно какво прави не е ясно.

И ROS и всеки Linux стават вероятно за целта.

Под Linux със Squid можеш да направиш чудеса, а за простите неща и pptp тунел с NAT ти върши работа.

При ROS е горе-долу същото.

• 0

Да, RouterOS ще ти свърши работа, какъвто и сценарий да си представяш - мога да ти конфигурирам такъв или по-добър базиран на ултра-бюджетни решения с RouterOS с потенциална голяма печалба, ако става въпрос за комерсиален проект. Личния ми контакт е networkpro (AT) mikrotik-bg.Net

Edited by NetworkPro

• 0

ПРЕДЛОЖЕНИЕ - във политиката на форума да залегне клаузата личните комерсиални оферти да бъдат отправяни само и единствено на ЛС - просто пазарлъците за пари пред всички участници разводняват дискусиите , намаляват полезността и развалят ландшафта на специализирания форум.

Edited by NeTmAsTeR
  • Like 1

• 0

А няма ли лимит броя ИПта които могат да се свържат към 1 сървър? Казаха ми че абсолютния макс и то през ВПН е 1000.

• 0

не, но продължавам да не разбирам какво искаш да постигнеш

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• 0

Мерси много за отгворите, целта ми не е да продавам ИПта в Холандия, но за съжаление на мога да я споделя и предпочитам да го кажа в прав текст отколкото да лъжа.

• 0

прави впн сървър в холандия, и се връзвай от тук през него и си ползвай нет с тамошните ип-адреси (или обратното от Холандия към Б-я)

• 0

Ако Mupo neTkoB е почти прав за целта ти - няма смисъл от проксита.

Правиш си VPN сървър на входния сървър.

Тунел между входния и изходния сървър и рутиране на трафика по него.

На изходния сървър пускаш NAT с колкото си искаш IP адреси.