Jump to content

Избор на CF/ide flash за ROS и подобни


NeTmAsTeR

Recommended Posts

Човек и добре да живее все някога му идва на главата да си купи легален МТ и това поставя някои теоретични и практични въпроси. Рутерборд или х86 щаигичка/сапунерчица.

1. Избирам платформа х86 защото имам десетина стари служебни здрави машинки от 2003та със АМД Атлон 2 гигахерцови , оборудвани със 256 РАМ, и по този начин мисля че мога да ги използвам някак въпреки голямата консумация на електричество.

2.Известно е че лиценза на МТ е свързан със устройството на което е инсталиран, а ние не искаме да загубим скъпия лиценз поради глупост или че сме спестили 5-6 лева и поради факта че нямат движещи се части които да се повредят лесно Ide flash е удачен избор но това поставя въпросите кой от всичките е най-издръжлив във времето на постоянна работа, приемлива скорост на четене писане - все пак може да се наложи да се пусне кеша на уеб проксито за тестови нужди.

3. Практиката - юсб флашки на Кингстън работят с години без проблеми - т,е избора на кингстън или друга реномирана фирма е сравнително удачен.

4. Разглеждайки оферти за ide flash се колебая за размера - /хах женската част на форума би избрала винаги по големия - хахаха флаш разбира се/ но и 128 мегабаитовия върши работа на МТ но не стига да vyata и clear os /тва е некъф форк на нещо /

http://enicomp.com/s...php?s=65&d=1145

е от тук кое си заслужава или тиа две марки не си струват парите и да търся нещо по сериозно. NONAME подобните от релоад не ми изглеждат сериозни.

Очаквам вашите коментари.

Редактирано от NeTmAsTeR
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

transcend или sandisk

всичко друго е ментеливо до безобразие ;)

Всички фотографи снимат основно на такива и редовно някой уреве форумите. Ползвам PQI CF от много години и до момента не съм имал никакви проблеми. Ползвам и Kingston и те са екстра. Във фирмата, в която работя правим безброй устройства и повечето са с PQI CF, но са някакви промишлени с чавка за забрана на запис... та и тук проблеми няма.Transcend или Sandisk бяха много по-скъпи, но за сметка на това, ни най-малко не са по-надеждни и за това напоследък цената им се срина. Моят съвет е все-пак да си вземеш RB. Що се касае до разните "Noname", в същност, повечето са си достатъчно добри, особено когато става дума за IDE или SATA. Самите чипове в тях, се произвеждат от 4-5 производителя в света и са еднакви, както в "марковите", така и в по-евтините. Ако не пишеш кешове и графики на флашката, само с четене, вероятността да се повреди е почти нулева.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

PQI industrial ползвам и аз. 44 pin IDE особено и си ги ползвам за хард диск направо. Проблема е, че се купуват отвън. Чакаш...

То дет се вика на вкус и на цвет приятели нет ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-сериозна машина (с VT-x, най-добре с VT-d за да може да дадеш pass-through на мрежовите карти) и някой хипервайзор. Безплатен esxi, xen cloud platform, etc. Нещо работещо и само за мениджъмънт. По тоя начин микротика ще ти е вързан към виртуалния диск, който можеш да си го архивираш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хм - добра идея - но аз бих си ползвал МТ на реална машина та като има бъгове и нещо не работи както трябва - супорта да не може да обвини за несъвършенствата виртуалката

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виртуалките са на много високо ниво, особено комерсиалните. Включително карти като e1000 се емулират бъг за бъг (за хардуерния офлоудинг например), само и само да са съвместими :)

Ако се спреш на линукс, най-бързото решение след passthrough е macvtap/macvlan.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено ме заинтересова но първо ще прочета повече по въпроса преди да коментирам или пък ще взема да си спретна утре една простичка тестова установчица

Благодаря за насоката.Не знам що съм пренебрегвал въпроса с виртуализацията - аааа сетих се щото съм нямал подходящия хардуер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.