Jump to content

Изграждане на линк и как невъзможното става реалност ...

jordan_ruse

Recommended Posts

Здравейте. От много време се канех да пробвам да пусна един линк. Малкия проблем беше липсата на пряка видимост. Всичко известно :

AP RB433 + RB52Nm + 120см Пасатска антена + мой кабели

Клиент SXT

разстояние 1600метра

на около 100 мертра пред клиента има сграда с 1 етаж повече от тази където е техниката + полегат покрив покрит с ламарина

желание : 10 мегабита ако минат ... здраве да е !!!

резултат :

post-523-0-71325300-1347717108_thumb.png

пуснал съм UDP test защото на 433-то има още 2 карти който лъчат и никак не му стига процесора. Реално при пуснат торент от замунда минават 85мегабита !!!!! Обяснение НЯМА. Поздрави.

Edited by jordan_ruse

е какво те очудва незнам нормално 120 ска си е на Н 4 пати по пробиовен стандарт ела да да погледнеш в едно село с булет м2 с 16 дб крагова как клиентите са на 1-2 км и то само дарвета и згради 10 клиета са без никва пряка и в апто се регестрират -65 с тп-линкове с панелки биквадрат т мисалта ми беше Н стандарта си е доста пробивен

Неграмотен съм, не ми се смейте на правописа.

airgridм5 27 срещо 90 ка булет на 4 км само гора виждам дарвта с просто око -64 на 5 гхз 150/150 кара 90/20 неси спомням точно еднопосо4но 90 мб си минават

post-686-0-81062200-1347773560_thumb.jpg

Edited by jack82

Неграмотен съм, не ми се смейте на правописа.

• 4 months later...

Здравейте, предстои ми изграждането на подобен линк (в момента все още търся решение на отправната точка, няма съдействие от местното ИСП и за това все още е под въпрос пряката видимост и тнт но както и да е). Линка е за лично ползване, терена е подобен, около 2км, има дървета има и места с пряка видимост има и работещ линк на 7 гхц мисля, който пресича моят. Не разбирам от тези неща прочетох доста и мисля че най важното нещо е антената, та въпроса ми е; Каква е разликата между офсетовата и параболичната чиния също така и разликата между облъчвателите дали да бъдат с двойна поляризация или не? Какво точно антена ще е най добра в моя случай имайки в предвид препядствията ? Благодаря предварително...

Поздрави !

• Administrator

Офсета не е проектиран за хоризонтални линкове, събира сняг и се насочва в пъти по-мъчно.

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Офсета не е проектиран за хоризонтални линкове, събира сняг и се насочва в пъти по-мъчно.

За насочването, не знам дали е по-трудно, но за снега едва ли се събира. Антената се обръща с облъчвателя надолу и снега се трупа отвън на чинията, което няма да пречи. Аз лично предпочитам парабола пред офсетова - може да сложиш по-голяма чиния, а и закрепването на облъчвателя е по-здраво.

• Administrator

И как да не пречи снега, неколкократно топене и замръзване

и имаш скромните 30+ кила отгоре тежест + малко вятър = прекалено стабилен линк

ай мерси аз с офсет съм пас

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ