Shell Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 Здравей те,имам следния въпрос : Купих си домейн и искъм да го прехварля при мене ,имали такава възможност това да стане и може ли да се пусне на микротик DNS server .Версията ми е 3.22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Mile Posted September 13, 2012 Report Share Posted September 13, 2012 можеш да го пръхвърлиш към теб.. ако се разбереш с доставчика дори вероятно можеш и обратния запис да прехвърлиш, но на mt не можеш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Shell Posted September 13, 2012 Author Report Share Posted September 13, 2012 мерси Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted September 13, 2012 Administrator Report Share Posted September 13, 2012 ако е публичен адрес без проблеми може да ползваш DNS редиректа на компанията от която си взел името може и суб домеините да си прехвърлиш http://www.cit.edu.al/blogs/tech/1143-multiple-webservers-behind-nat Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Shell Posted September 14, 2012 Author Report Share Posted September 14, 2012 (edited) ако е публичен адрес без проблеми може да ползваш DNS редиректа на компанията от която си взел името може и суб домеините да си прехвърлиш http://www.cit.edu.a...vers-behind-nat мерси за инфото,но тази публикация не е ли за Линукс машина ? Edited September 14, 2012 by Shell Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Mile Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 openwrt на нат машинката ако го ползваш за домашни цели и заспива като пиян зет у баба си. някое с usb рутерче примерно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Shell Posted September 14, 2012 Author Report Share Posted September 14, 2012 имам пуснат един slackware и мисля от микротика да си прехварля порт 80 от реалното ип към linux машината .Евала че има дистрибуция като микротик .. да се правя на интернет доставчик малко , защото със слака доста зор е там .. имам 40 мбпс интернет за 8 човека .. идеален Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Mile Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 (edited) iptables -A PREROUTING -t nat -p tcp -i eth0 -d xxx.xxx.xxx.x --dport 80 -j DNAT --to 192.168.1.11:80 Правиш си на слака rc.firewall в /etc/rc.d/ и го правиш изпълним. Правилото горе ти е за forward на порта. а това доло за NAT-a: iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth1 -j MASQUERADE iptables -A FORWARD -s 192.168.1.0/24 -o eth0 -j ACCEPT Примерно... и не ти трябва MT идиотщината. DNS-a отнема малко повечко време, но ще се вместиш в 10 минути. За 8 човека просто сложи на този слак още една карта и ако не е П1 на 200мхз ще си ги бута и дели с елементарен шейпър. web, dns и прочие фъшкии също. ако вземеш някое fanless mini itx даже няма да знаеш, че имаш пусната машина в стаята Edited September 14, 2012 by Mile 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 solar_sea Posted September 14, 2012 Report Share Posted September 14, 2012 Shell, въобще не ти трябва домейнът да е прехвърлен при теб, т.е. на твои nameservers като ти гледам сценария Просто го премести на място където имаш кадърно управление на днс записите. Ако искаш да е безплатно, afraid.org върши работа. Че даже печелиш dyndns за всеки A запис с 1 ред в микротика (/tool fetch). И стига с тия аспирини Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Shell Posted September 15, 2012 Author Report Share Posted September 15, 2012 благодаря ви много а да попитам някой знае ли как линукс машина може да се кънекне към хотспот-а без графичен интерфейс Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Momo Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 IWCONFIG трябва да стане ако не чети тук http://www.slackbook.org/html/network-configuration-wireless.html ако пак не стане пиши тук и ще ти помогнем Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 solar_sea Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 iwconfig/iw - за настройка на самата карта + wep кодиране wpa_supplicant за wpa/wpa2 кодиране и аутентикиране. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Shell Posted September 15, 2012 Author Report Share Posted September 15, 2012 (edited) iwconfig не е ли за wireless карта ,защото линукса е свързан към микротика с лан кабел Edited September 15, 2012 by Shell Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 gbdesign Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Че този хот-спот на жица ли ти идва? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Shell Posted September 15, 2012 Author Report Share Posted September 15, 2012 сървъра ми е Микротик с 2 лан карти .В 1-вата влиза интернетва 2-рата ЛАН ,Лана е закачен към един switch .На този switch са закачам аз и един акцес пойнт ,като разпрасква интернета .Сега съм закачил още една машина линукс слак .Прехварлих от реалното ми ип порт 80 кам този линукс .. (450 mhz ) и на него ще се хоства един интернет магазин проблема е че немога да му пусна интернета заради този хотспот .. иначе dhcpcd clienta работи Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Mupo neTkoB Posted September 15, 2012 Report Share Posted September 15, 2012 Добави му ипто в bindig bypased Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Shell
Здравей те,имам следния въпрос :
Купих си домейн и искъм да го прехварля при мене ,имали такава възможност това да стане и може ли да се пусне на микротик DNS server .Версията ми е 3.22
18 answers to this question
Recommended Posts