Jump to content
  • 0

domein , dns

Shell

Question

Здравей те,имам следния въпрос :

Купих си домейн и искъм да го прехварля при мене ,имали такава възможност това да стане и може ли да се пусне на микротик DNS server .Версията ми е 3.22

Recommended Posts

• 0

можеш да го пръхвърлиш към теб.. ако се разбереш с доставчика дори вероятно можеш и обратния запис да прехвърлиш, но на mt не можеш.

• 0
  • Administrator

ако е публичен адрес без проблеми може да ползваш DNS редиректа на компанията от която си взел името

може и суб домеините да си прехвърлиш http://www.cit.edu.al/blogs/tech/1143-multiple-webservers-behind-nat

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

ако е публичен адрес без проблеми може да ползваш DNS редиректа на компанията от която си взел името

може и суб домеините да си прехвърлиш http://www.cit.edu.a...vers-behind-nat

мерси за инфото,но тази публикация не е ли за Линукс машина ?

Edited by Shell

• 0

openwrt на нат машинката ако го ползваш за домашни цели и заспива като пиян зет у баба си. някое с usb рутерче примерно.

• 0

имам пуснат един slackware и мисля от микротика да си прехварля порт 80 от реалното ип към linux машината .Евала че има дистрибуция като микротик .. да се правя на интернет доставчик малко :D, защото със слака доста зор е там ..

имам 40 мбпс интернет за 8 човека .. идеален :D

• 0

iptables -A PREROUTING -t nat -p tcp -i eth0 -d xxx.xxx.xxx.x --dport 80 -j DNAT --to 192.168.1.11:80

Правиш си на слака rc.firewall в /etc/rc.d/ и го правиш изпълним.

Правилото горе ти е за forward на порта.

а това доло за NAT-a:

iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth1 -j MASQUERADE

iptables -A FORWARD -s 192.168.1.0/24 -o eth0 -j ACCEPT

Примерно... и не ти трябва MT идиотщината. DNS-a отнема малко повечко време, но ще се вместиш в 10 минути.

За 8 човека просто сложи на този слак още една карта и ако не е П1 на 200мхз ще си ги бута и дели с елементарен шейпър.

web, dns и прочие фъшкии също. ако вземеш някое fanless mini itx даже няма да знаеш, че имаш пусната машина в стаята ;)

Edited by Mile
  • Like 1

• 0

Shell, въобще не ти трябва домейнът да е прехвърлен при теб, т.е. на твои nameservers като ти гледам сценария :)

Просто го премести на място където имаш кадърно управление на днс записите. Ако искаш да е безплатно, afraid.org върши работа. Че даже печелиш dyndns за всеки A запис с 1 ред в микротика (/tool fetch).

И стига с тия аспирини :)

• 0

благодаря ви много :)

а да попитам някой знае ли как линукс машина може да се кънекне към хотспот-а без графичен интерфейс :)

• 0

iwconfig/iw - за настройка на самата карта + wep кодиране

wpa_supplicant за wpa/wpa2 кодиране и аутентикиране.

• 0

iwconfig не е ли за wireless карта ,защото линукса е свързан към микротика с лан кабел

Edited by Shell

• 0

сървъра ми е Микротик с 2 лан карти .В 1-вата влиза интернетва 2-рата ЛАН ,Лана е закачен към един switch .На този switch са закачам аз и един акцес пойнт ,като разпрасква интернета .Сега съм закачил още една машина линукс слак .Прехварлих от реалното ми ип порт 80 кам този линукс .. (450 mhz ) :D и на него ще се хоства един интернет магазин :)

проблема е че немога да му пусна интернета заради този хотспот .. иначе dhcpcd clienta работи

• 0

Добави му ипто в bindig bypased

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!