Jump to content

Някой правил ли е това .... HW mod 18dBm -> 25dBm


hollow

Recommended Posts

Няма смисъл да се добавя изходен транзистор тъй като самото стъпало държи почти 1W!Само му се прави отделен ДЦ2ДЦ конвертор разпоява се едно мостче за което много благодаря на проектанта на платката че ми е направил услуга и си в джаза!Но пак ти казвам не е нужна голяма мощност още повече че тоя приемник се запушва и е нужно да има 2 антени т.е. приемна и предавателна за да не го заглушиш. В момента има един хотспот които още е тестов с 2 секторни антени приемна и предавателна на 3 метра една над друга и излъчва с 700мВ :) Без тия магии ....

П.п. с големи мощности се работи само на къси вълни :) За тези 2-3-5GHz  ти стигат миливати и добри антени за да станат чудеса. Аз лично съм пускал 50W стъпало на 2,4 с 32дБ антена и ако щете вярвайте ми прилоша пред антената.......Няма смисъл просто те хората за това са направили стандарти и спецификации... . .

п.п.2 И все пак това АП няма хляб още докато е проектирано... на първо място тия 8 мБ рам.... са за никъде после идва и процесора, приемника.. по-добре  виж за air live има полски хакове за по 16$ който са пълна бруталия направо неможеш да си го познаеш.... яд ме е че не изтеглих едно време фирмуер докато беше фрее а сега му искат някви кинти :)

Link to comment
Share on other sites

Аз лично съм пускал 50W стъпало на 2,4 с 32дБ антена и ако щете вярвайте ми прилоша пред антената......

Направи го на краен продукт да гоня чайките че ми пречат на спокойствието :D

Link to comment
Share on other sites

  • Owner

Хм, човека е добавил предусилвател, не крайно стъпало.

Ама и според мен е безмислено, щото може да се двигне мощността софтуерно. това като гледам си е чист едимакс.

Link to comment
Share on other sites

Пък този аз сега и мейл му пиша ... тая диплома да си я ........ Що не го направи с 3 чипа да е външен модул и да стига до 1W има схеми БОЛ!А от трабанта мерцедес прави :) Да то си е ЕДИ... и то няма спор :) Освен софтуерно се дига и малко напрежението на крайното стъпало  ::)

п.п. NetworkPro Да не съм луд!?По добре се зайграй с магнетрони... по-малко рисковано е ама ти препоръчвам с дистанционно да ги тестваш в НЕнаселено място :)

Link to comment
Share on other sites

  • Owner

Хе,хе , той все едно си е пъхнал главата в микровълновата. Пак добре, че само с прилошаване се е разминал.

Между другото как изкара 50 вата на 2.4 , тва само с лампа може май.

Направи го на краен продукт да гоня чайките че ми пречат на спокойствието :D

Link to comment
Share on other sites

Фабрично военно изпълнение стъпало нямах и време да го отворя но като се замисля нямах и голямо желание то това си е ........... простотия за мен!

п.п. Не беше с лампи 101% има едни тъпи чипове дето праскат по 1-2W ако са в паралелел бог знай до къде може да стигне.Но там едва ли са правили китаиски щуротии по-скоро е някакъв хибрид със странен номер дето и Google не го е чувал.... Не ми е за първи път :)

п.п.2 Тоя пич да му кажем да направи мод на CM9 ка :) май по-ще има смисъл или на някой АП с як процесор и рам и с кофти стъпало...

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

едно време и аз си модвах пък сат конвертори :) от приемни в предавателни .. ама няколко миливата на 10гхц глава не боли. Чудех се как мога да ги оползотворя за пренос на нетец :) даже още се търкаля един в багажника на колата .. но сега вече не си заслужава да си губя времето.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.