Jump to content

5G без пряка видимост

ефект

Recommended Posts

Има ли смисъл да боря линк на 680/метра през горичка с нано5 и булит5 с 21дби антена ? Едната точка е доста на високо но тук таме се вижда през гората при положение ,че тепърва се разлиства.На 2.4 съм правил такава идиотщина и резултата е  -1 клиент .

няма начин да няма начин

Здравей ;) Изпозлвай UBNT XR9 900Mhz карта, може да видиш видео на презентацията тук: http://www.tiktube.com/?video=209  [smiley=thumbsup.gif] и самата презентация в PDF формат: http://www.learnmikrotik.com/documents/UsingMikrotikForNLOSNeighborhoodCells.pdf

Използвай малки насочени антени, щом е за един клиент, но не знам как ще избегнеш смущенията от GSM... ?

-

• Administrator

на 5гхц ще са още по - критични нещата

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Какви скорости се пренасят с тази карта, и какви пингове се постигат

според тия от презентацията - същите като на 2.4, но на 900 имаш много смущения. в България какво има на 900MHz ? Трябва антените да се крият , да не се слагат на високо и на открито, за да се намалят смущенията от тях и към тях :|

-

На 900 има гсм ми... и много други бози както и на 2,4..а на 2,4 с по насочени антени съм правил 10 мегабита на 500 метра през блок и то със сапунерки :) естествено не беше кой знай какво но пинга не минаваше 20мс ;)

Предполагам характеристиките на канала са били по-лоши, отколкото ако няма гора помежду двете точки. CCQ сигурно е било под 50%?

-

,,На 2.4 по добре когато няма пряка видимост. ''-стига бе-не ме карай се смея...

Ако не ти е чиста Фреснел зоната-каквито и мощности да изполузваш,даже и при добри нива на сигнала-носения трафик ще бъде далеч от желаното...

Още повече имай в предвид-при дъжд сигнала ще пада драстично.

Разтоянието е малко ,така че може и да се получи нещо що годе приемливо-но се откажи от 5.8-колкото е по-висока носещата честота толкова е по-податлива на описаните гадости(или поне така мисля че беше-edemy2001 може и да ме скастри за това :)   )

Родих се мокър, гладен и гол.Посрещнаха ме с бой, студ и изкуствена храна...От тогава всичко става все по зле...

Съгласен-имах предвид ситуация в която се гони идеален вариант-иначе че ще работи-спор няма.Но на практика точно при описаната ситуация при един дъжд само това което прекара при сухо време ще пада с поне 50-60% ако не и повече...

Теориите са хубаво нещо,но обикновенно точно такива линкове се превращат след време в болна точка-в началото ги правим за по 4-5 клиента,после излезли повече....

А дърветата по-малко нема да станат :)

Родих се мокър, гладен и гол.Посрещнаха ме с бой, студ и изкуствена храна...От тогава всичко става все по зле...

• Administrator

А дърветата по-малко нема да станат :)

И растът и обрастват :) преди мноого време имах такъв случай

Голяма разлика между 2,4 и 5 GHz в това отношение няма.

http://енергия.ею
http://www.e-kak.info/forum/index.php

https://www.youtube.com/channel/UC0hGPWgF79s4JhhXY0Eo4zA

Обяснявам само когато ме питат, и то ако съм на кеф!
Поздрави: Евгени LZ3EG

• Owner

Има шанс да работи и то добре на 2.4 (всъщност на 2.3) с карти EPI  калифорнии от двете страни и пуснат n-streme .

Аз имах два NLOS линка , които работеха без проблеми , в единия случай пречеха дървета в другия - къщи и блокове.

Абе зависи от много работи, ама ако едната точка е висока имаш шанс.

За гора мисля 5Г е по добрия вариант (по голяма EIRP ) и по малко затихване от водата (дъжд, роси и т.н.) Ако сложиш метровки параболи , мисля че няма да имаш проблем на 700м :)

Има ли смисъл да боря линк на 680/метра през горичка с нано5 и булит5 с 21дби антена ? Едната точка е доста на високо но тук таме се вижда през гората при положение ,че тепърва се разлиства.На 2.4 съм правил такава идиотщина и резултата е  -1 клиент .

Има шанс да работи и то добре на 2.4 (всъщност на 2.3) с карти EPI  калифорнии от двете страни и пуснат n-streme .

Аз имах два NLOS линка , които работеха без проблеми , в единия случай пречеха дървета в другия - къщи и блокове.

Абе зависи от много работи, ама ако едната точка е висока имаш шанс.

За гора мисля 5Г е по добрия вариант (по голяма EIRP ) и по малко затихване от водата (дъжд, роси и т.н.) Ако сложиш метровки параболи , мисля че няма да имаш проблем на 700м :)

Реших да пробвам

ситуация: АП-рб433 минипци карта уб5 антена мс5220

Клиент булит5/40мХз антена QLP29

поведение: Перфектно

резултат: -69/-71дБи

няма начин да няма начин

• Administrator

хубаво е да направиш една статистика при различно метеорологично време как ти варира сигнала.