Jump to content

Проблем с RB493G


amatyor

Recommended Posts

Здравейте

Имам RB493G и реших да обновя версията на 5.19

След обновяването и рестартирането на микротика нямам достъп до устройството (нямам пинг и по мак адрес не мога да се логна с winbox)

Когато се свързах на конзола към него ми изписва постоянно

RouterBOOT booter 2.39

RouterBoard 493G

CPU frequency: 680 MHz

Memory size: 256 MB

Press any key within 2 seconds to enter setup..

loading kernel from nand... kernel not found

............................................

Четох по форумите и пробвах доста неща но нито един от съветите които даваха не успя

да оправи проблема. Каквото и да направя на конзола излиза винаги съобщението по- горе.

Някой знае ли как да оправя проблема ?

Надявам се да ми помогнете :)

Благодаря

Link to comment
Share on other sites

пробвай с конзолата да сложиш по-стара версия като бутнеш от мрежата и пуснеш файла с нетинстал

  • Like 1

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

Link to comment
Share on other sites

пробвах с версии от 4.11/ 4.17/ 5.0- 5.18, но отново изписва

Press any key within 2 seconds to enter setup..

loading kernel from nand... kernel not found

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

С кой фирмуеър/софтуер е бил борда преди това?

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Link to comment
Share on other sites

а случайно да си го прекъснал докато се обновява? По лан или въздух качи файла 5.19?

Link to comment
Share on other sites

с директно включен кабел е качен файла (компютър-микротик, без switchо-е или други устройства), и не е прекъсвала връзката

сравних големината на изтегления файл с този който е качен - еднаква е

Link to comment
Share on other sites

върни стар фирмуер

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

Link to comment
Share on other sites

пробвано е и с по стари версии 5.18/5.17 /5.16... 5.0 / 4.16/4.17/4.11, но няма промяна

Link to comment
Share on other sites

http://routerboard.com/fwf/107/ar7100-2.41.fwf

firmware - routerboot

не версията на микторик.

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

Link to comment
Share on other sites

Благодаря за http://routerboard.c...ar7100-2.41.fwf , но не се получи - отново излиза същото съобщение loading kernel from nand... kernel not found.

След качването на този файл от линка започна да ми излиза и следното съобщение при качването на routeros

xmodem receiver ready, waiting for data...

press <Ctrl>+X several times to cancel transfer

press any key to continue...

file transfer ok

invalid upgrade file id

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator
Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Link to comment
Share on other sites

Благодаря на всички за отделеното време и съветите :)

Всичко се оправи - ще опиша накратко как се оправи

Пробхав нещата, които по- горе ме посъветвахте, но в конзолата излизаше все същото съобщение - loading kernel from nand... kernel not found ,

докато не форматирах nand с командата: e - format nand на конзола (през hyperterminal).

След това (след изпълнението на e - format nand) пробвах отново с http://routerboard.c...ar7100-2.41.fwf и с http://wiki.mikrotik...nual:Netinstall

и се получи - всичко се инсталира и работи :)

Същото нещо пробвах и през hyperterminal : След e - format nand, двата файла (http://routerboard.c...ar7100-2.41.fwf и routeros) ги качих през hyperterminal с xmodem но не се получи - излизаше все същото съобщение - loading kernel from nand... kernel not found

Надявам се да съм го написал разбираемо

Благодаря още един път на всички, които ми помогнаха

Link to comment
Share on other sites

Това е добре, че се е оправил но въпросът е от какво е станало ?

Analog Audio™

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

счупен пакет най вероятно

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.