Jump to content

Проблем с фреснел зоната

master

Recommended Posts

Става въпро за линк 10км. Антените са пасатски 60см с правени облъчватели. Тези дни предстои тест но колегата го притеснява един хълм който идва точно в средата на трасето и се пада почти на нивото на пряката видимост. Мислихме за вдигане на антените на по-високо но вече просто няма на къде освен ако не се направи с междинна точка което определено не е решение. Тъй като никога до сега не сме правили линкове които да имат този проблем някой има ли преки наблюдения т.е. в реални условия какво се случва. Защото на сигнал според мен ще го докараме. Извода правя от това, че на същото трасе при поставена омни на 2.4 15дб от едната страна и от другата без прецизно насочване едно локо2 сигнала беше -93.

Edited by master

Analog Audio™

Опит му е ... ката.

Иначе имай в предвид , че 2.4Г не е като 5Г и си трябва пряка видимост 8) .

С това Локо2 към омнито няма и да се учудя ако сте хванали някое отражение.

Скоро и аз ще мъча един баир тук че сега е на 2.4 и сигнала бе -84 с две насочени антени по 24дБ . Доброто при нас е че имаме междинна точка но ми се ще да го направя директно .

Късмет и ако стане да го пробвате като завали дъжд и има водни пари та да няма изненади за клиентите. :'(

Успех!

Edited by bobo

Да и аз имам наблюдения, че на 2.4 ако позволява ефира си е по-добре. Ще се пробваме пък ще видим, а за изненадата определено ще е по-малка от колкото на другия доставчик там. :)

Колегата е чел за кръгова поляризация но до колкото разбирам тя е трудно приложима при 5Ghz и особено с такава антена.

Analog Audio™

Ами то точно хоризонтална мислим да пробваме от самото начало. 120 ки няма ли да са проблемни за насочване при такова малко разстояние?

Analog Audio™

Ами аз не разбрах това което го дава гоогле дали смята и сградите или не. Ако не ги смята е добре защотото от ниската част ще са на 9 тия етаж, а от високата на 3 тия просто повече от това няма как да се вдигнат.

Analog Audio™

• Administrator

що никой не ползва Radio Mobile

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Днеска пробвахме на 2.4 и на 5 с решетки и с 60см пасатски антени. Както и с различни радиа. Общо взето сигнала като максимум успяхме да докараме -55 но го оставихме на -60. CCQ 100% но се вързват на 1mb и толкова. + загуба на пакети средно от 5 минали 1 загубен. Пробвахме на различни поляризации то на V беше още по-зле.

И явно ще трябва да местим сергията.

Edited by master

Analog Audio™

post-589-0-39211700-1342414486_thumb.jpg

Губим време, за да си осигурим работно време и водим битки, за да живеем в мир. (Аристотел)

post-589-0-39211700-1342414486_thumb.jpg

Това е инструмента за проблемните линкове :)

Edited by RudY-ElectriC
  • Like 1

…Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарни...те. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо… К. Иречек,

Сега пробвахме и със силно насочена ярка светлина + бинокъл от среща = не се вижда нищо.

Analog Audio™

• Administrator

Май темата трябва да е линк без видимост :) а не проблем с фреснела.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!